A mama főztje.

Szeles Edit weboldala ahol megtalálhatóak :receptek,praktikus ötletek,tippek tanácsok,minden mennyiségben.virágápolás,jó könyvek,sport,film,érezd itt jól magad,csak lazán...semmi politika.

             

     EDIT RECEPTJEI

    
 

Az alábbi receptek gázsütőben készülnek . A hőfok miatt ez fontos!!!!! 

 Az én fotóimat törölte a google, mert SZÁMÁRA NEM TALÁLTA FONTOSAK, EZÉRT ILLUSZTRÁCIÓVAL VAGYOK KÉNYTELEN PÓTOLNI.

Reni Karácsonyi linzere 2015

10dkg cukor 25 dkg vaj 30 dkg liszt 1 tojás 1 van.cukor 5 dkg kakaópor. Összekevered. A kakaópor csak az egyik felébe megy. Utána kinyújtod mind a kettőt. Egymásra fekteted a két tésztát, feltekered és szeletekre vágod. Előmelegített sütőben kb.25 percig sütöd. Ha kiveszed lekvárt csöpögtetsz a közepébe, amíg még forró.

Káposztafőző fazék

(fotó Limara)

Ez egy óriási találmány!!!!! Az Auchanban vettem!!!! Isteni töltöttkáposztát főztem benne.

1kg darálthús, 1 1/2 aprókáposzta, 50 dkg sertéscomb 20 dkg rizs,4-5 levél. füstölt kolbász, hagyma pirospaprika fűszerek,fokhagyma,1 tojás,csípős füstölt kolbász.

A káposztát kimosom( ez nem mindig szükségszerű). A hagymát felkockázom zsíron megpirítom,megszórom pirospaprikával, ráteszem a felkockázott sertéscombot,savanyúkáposztát befűszerezem. (só bors babérlevél,majoranna).kicsit rotyogtatom. Közben bekeverem a gombóckákat. 1 kg darálhús 20 dkg rizs,1 tojás, só bors majoranna, pirospaprika. Becsomagolom levélbe egy részét. a többit gombóckázom. Így teszem a fazékba:egy sor aprókáposzta rá töltelék  kicsi pirosparika a kolbász felkarikázva.És így folytatjuk amíg a fazék megtelik.Tetejére kolbász..felönteni vízzel éppen hogy ellepje.Hideg sütőbe tesszük be hogy fokozatosan melegedjen a sütő.170 sütőben sütjük kb 3 órát.

Figyelem az arányokra figyeljetek,ennél több ne legyen mert nem fér bele a fazékba.

      

(hajókablogspot.hu)

Egy új recept ami kipróbálásra vár!!!

"Három esetben javasolom csupán, hogy nekiállj a mézeskalácsház készítésének:

1. Ha rohadtul türelmes vagy.
2. Ha valakit nagyon szeretsz.
3. E kettő kombinációja"

(Házisáfrány")

http://www.hazisafrany.hu/?p=2209

    Palacsintatorta.

 
 

A csúszatott palacsinta alaptésztája. Lekvár és dió helyett kakaót szórtam a palacsinták közé, majd a tetejét nutellával kentem meg.

http://www.nosalty.hu/recept/csusztatott-palacsinta

Töltött csirkecomb "Sátor Kata" ötlete alapján

 

           

4 csirkecomb,7 zsemle,petrezselyem, tej,só bors fokhagyma vöröshagyma,majoranna, zsemlemorzsa, 1 tojás, 3 doboz sertésmájkrém.A zsemlét beáztatom a tejbe, amig az ázik a csirkecombokat előkészítem letollazom megmosom,befűszerzem, egyebek.Kinyomkodom a zsemlét beleteszem a fűszereket a tojást a hagymát fokhagymát és a májkrémet. Egy tepsit kikenek zsiradékkal. A tölteléből töltök a csirkecomb bőre alá. A maradékot  beleteszem a tepsibe ki tapicslokom, majd a combocskákat ráteszem a töltelékre. Nyugi..nem ég le...ki van próbálva... Befóliázom..kb 1 óra múlva leveszem a fóliát és úgy sütöm tovább. Burgonyapürével, almapaprikával. Volt ma még almáspite és tyúkhúsleves..az itt mind megtalálható.

Fasírt.rizzsel,és zöldbabfőzelékkel,

           (FOTÓ:gasztroblokok.hu)          (fotó:Mamus süt főz öltöget.hu)

            

1 kg darálthús, 5 zsemle, 1 tojás, só, bors, fokhagyma, hagyma,olaj, pirospaprika majoranna, zsemlemorzsa. Zsemlét megáztatjuk  kinyomkodjuk, összekeverjük a hússal tojással füszerekkel,hagymával fokhagymával. Meghempergetjük zsemlemorzsába kisütjük.

Zöldbabfőzelék: 1 zacskó zöldbab, hagyma, zsiradék 1 gerezd fokhagyma , ecet, tejföl, 2 kávéskanál cukor, babérlevél, só,kicsi pirospaprika,bors.Hagymát apróra vágjuk megpiritjuk,a fokhagymával beletesszük a zöldbabot, kicsit pároljuk ,beletesszük a fűszereket, megszórjuk lissztel, összekeverjük. Felöntjük annyi  vízzel épp hogy ellepje,megfőzzük. Kikeverünk tejfölt lisztet kicsi vízzel behabarjuk . Ecettel és cukorral ízesítjük.

Rizs: MEG TUDOD CSINÁLNI!!!!!Vigyor

Füstölt sajtos pogácsa

(receptváros)

1/2kg liszt,25 dkg margarin,20 dkg füstölt sajt ,1 élesztő, 1dl tej,só, 1 kis doboz tejföl,2 tojás sárgája.+1 a tetejére. Lisztet összemorzsoljuk a margarinnal felfuttatott az élesztőt, a tojássárgáját és a tejfölt meg a sót belegyúrjuk.Lereszeljük a sajtot. Gyúródeszkán kinyújtjuk a tésztát,szórunk rá egy kicsit a lereszelt füstöltsajtból. behajtogatjuk. 1 órát kelesszük.  Kelesztés közben 20 percenként,megsodorjuk , megszórjuk egy kevés reszeltsajttal. Ha megkelt kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a pogikat megkenjük tojással és megszórjuk füstölt sajttal. Forró sütőben 220 fok.15 perc.

Spenót, petrezselymes tócsnival.

(szölöhyegyi mesék)

2 csomag paraj, 1 l tej, fokhagyma, 5 zsemle, só bors. Kiolvasztom a spenótot. (kiveszem a zacsiból, és szűrőre teszem hogy kiovadjon az a bizonyos lé amiben le van fagyasztva.) A zsemlét beáztatom a tejbe . A kiolvadt spenótot berántom,fokhagymás rántással, a megáztatott zsemlét szét csapom botmixerrel összekeverem a spenótott a tejes zsemlével, Pár percig  főzöm.

Tócsni: 1 kg krumplit lereszelek, beleteszek 2 tojást kb 20 dkg lisztet, petrezselymet, sót meg borsot ,3 fej hagymát, szintén reszelve és fokhagymát minimum 3 gerezdet... (lehet reszelni bele cukkunit is..). Forró olajban kisütöm.

Húsleves...

(fotó:életünk.com)

1 csirkeaprólék, 2 csirkecomb Zöldségek minél többféle, sárgarépa fehérrépa.paprika paradicsom zeller karalábé kelkáposzta,hagyma fokhagyma,..lestyán.Fűszerek. Megmosom a csirkét ha szükség van rá leperzselem a tollakat róla.  Felteszem hidegvízben, ha felfort leszedem a habját. Befűszerezem,( só bors babérlevél leveskocka,vegeta ha szükséges) és a zöldséget.A lestyánt a főzés vége előtt  kb 10 percel kell beletenni intezívebb az íze. ...Szép lassan rotyog.., most eperlevél van hozzá.

Rakott krumpli csípős kolbásszal..és virslivel.

(bopci cafeblog.hu)

1 kg krumpli, héjában főzni 10 tojás, (főzni), 4 pár virsli, 1 szál csípős füstölt  kolbász, 1 szál nem csípős füstölt kolbász, tejföl , 2 fej hagyma, só, bors , zsiradék. Burgonyát tojást megfőzöm. amig kihűl a hagymát apróra vágom a kolbászt a virslit felkarikázom.  A megsült hagymára rádobom a kolbászt és a virslit. Kicsit pirítom. Ha szükséges megfűszerezem. És neki kezdek  egy jénai aljára kicsi zsiradék . főtt burgonya, tojás fel karikázva, kolbászfélék , tejföl. és addig amíg el nem fogy közben füszerek  a tetejére tejföl és kolbász a csípösből. A szaftja ahogy kisül lecsorog a felső rétegbe.... Finom lett......

Barackos palacsinta (almás. banános.....)

    

(fotó:diétareceptek.hu)

15 dkg margarin,8 tojás,30 dkg liszt, 1/2 l tej,5 cs vaniliáscukor, 1 üveg befött (barack) vagy szeletelt alma, vagy banán, ..... A margarint és a tojást habosra keverem a vaníliáscukorral,és a tojássárgájával, a tejjel a és a liszttelA tojás fehérjét felverem habnak,Óvatosan összekeverem..kicsit hagyom állni. Felforrósítok olajat a palacsinta sütőben.(nekem kicsi palacsinta sütöm van mert  nehéz a gyümölcs miatt megfordítani a palacsintát ).Belecsorgatom a tésztát beleteszem a gyümölcsöt amikor megsült az egyik fele megfordítom, megsütöm azt is, és lecsúsztatom a tányérra. Ma kipróbáltam a következőt. Felszeleteltem almát,bebundáztam ebbe a tésztába, (többször megkell fordítgatni hogy alaposan rátapadjon a tészta. kisütöttem és megszórtam fahéjas porcukorral. Erre vérszemet kaptam mert marha finom és banánt a maradék befőttet szintén bebundáztam.Nagyon  finom ...hasonló mint a bundás alma..ez turbó változat.

         

Káposztás lángos.

 
 

(fotó:amari blog.hu)

A káposztás lángost az alábbi recept szerint készítettem. Nagyon laktató..én 1 lángostól kidőltem:) A káposzta pirítása , és a lángos sütése közben érdemes ecetes vizet forralni. Elveszi a káposztaszagot...A Gréti barátnőmtől tanultam:)

http://www.nosalty.hu/recept/kaposztas-langos

Babsaláta.

(fotó: donna.hu)

1/2 kg fehérbab, só, bors, babérlevél ,kechup, mustár,pici ecet,3 gerezd fokhagyma. 1 kis doboz paradicsompüré,5 db főtt tojás. 1 szem krumli..ezt később kidobjuk.)

 A babot előző este beáztatjuk. Feltesszük főni ,a vízbe só, bors, babérlevél,2 gerezd fokhagyma.(egy szem krumli  hogy a bab héja ne repedezzen be).A megfőtt babot leszűrjük ez kerül bele:1 dl víz,1 paradicsompüré, 2 evőkanál mustár,pici cukor egy csipet só,1 kávéskanál ecet,egy üveg kechup (250 grammos),  egy gerezd fokhagyma,a felszeletelt főtt tojás.Összekeverjük.. Étkezéskor még lehet virslivel, lila vagy egyszerű vöröshagymával feldobni.

Almáspite.

 

(fotó: mindmegette)

1kg liszt, 30 dkg cukor,50 dkg margarin.tejföl, amennyi összefogja a tésztát.én egy nagytejfölt vettem, abból könnyű gazdálkodni. zsemlemorzsa.

töltelék: 1.80 dkg alma, fahéj cukor . mindenkinek ízlése szerint, mennyire savanyú vagy édes alma.

Almát lereszelem,bele, fahéj meg cukor, csipet só.

Tésztát összedolgozom kettéosztom, az egyiket kiterítem a tepsi aljára.megszórom zsemlemorzsával. Ráteszem a kinyomkodott almát, a tészta másik felét,megkenem tojással majd megszurkálom a tetejét. 200 fokon 35-40 percig sütöm.

Kakaóscsiga.

(fotó:mindmegette)

1/2 kg liszt,3 evőkanál cukor,3 dkg élesztő,10 dkg vaj,3 dl tej,1 tojás,

Az élesztőt felfuttajuk a tejben , a tojást a vajat és a cukrot habosra keverem,beleöntöm a felfutott élesztőt és a lisztet. Bedagasztom meglisztezem. a tetejét. Kelesztem a duplájára.

"töltelék" 

1 ráma kocka, kakaó, porcukor, tej vaniliáscukor. 

A megkelt tésztát kinyújtom, megkenem olvasztott ráma margarinnal. Megszórom a kakóval és a porcukorral, feltekerem mint a beiglit , majd Ujjnyi vastagra felszeletelem. A szeleteket "seggel" beleteszem a tepsibe ujjnyi távolságot tartva. Mindegyik szelet  közepébe belecsorgatok egy egy kanál olvasztott margarint. Hagyom még egy kicsit  kelni..előmelegített sütőben sütöm "200 fok". 10. perc után kiveszem a sütőböl és minden egyes csiga közepébe vaniliáscukros tejet teszek( egy evőkanál) Visszateszem és még 15 percig sütöm azért nézzétek meg átsült e nehogy nyers maradjon a közepe..kiveszem és még forró állapotában megszórom porcukorral. Javaslom a dupla adagot. Lehet megtölteni még fahéjas cukorral csokidarabokkal,is. Ha nem édes tésztát készítünk akkor pizzakrémmel is tölthetjük.

Rizsfelfújt.

(fotó:mindmegette)

1 liter tej,1 dl víz,25 dkg rizs, 15 dkg cukor,10 dkg margarin,5 tojás,vanilia, mazsola, zsemlemorzsa.

A rizst egy csipet sóval a vízzel és a tejjel felteszem főni, ha felfort elzárom a gázt és hagyom hogy megpuhuljon a rizs. A tojások sárgáját a cukorral és a  margarinnal habosra keverem . Hozzákeverem a kihűlt rizst és a tojások felvert habját és a mazsolát. Kivajazott zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntöm. Elegyengetem . Aranypirosra sütöm..lekvár porcukor...jó volt:)

Krumplistészta.(lepirítva) 

  

(fotó:nosalty)

2 fej hagyma, zsiradék,1 kg burgonya, pirospaprika, bors, só, majoranna, babérlevél,1 zacskó tészta,( nem volt itthon kocka szarvacskával készítettem el).Hagymát megpirítom, lehúzom a tűzröl. Beleszórom a pirospaprikát, belekeverem az apróra vágott burgonyát. kicsit pirítom befűszerezem felöntöm vízzel éppen hogy ellepje.Kifőzöm a tésztát, leszűröm. Ha megfő a burgonya,megtöröm. Összekeverem. Lepirítva szeretem, serpenyőbe zsiradékot teszek ha felforrósodott ráteszem a krumplistésztát és lepirítom.. Lehet a zsiradékot kiolvasztott szalonnával is felváltani. De ha sokadika van..kihagyható. 

Isteni sokadikai kaja.

Derelye. Juhtúrós.

Pirítunk szalonnát, lassan kiolvasztjuk, hogy ropis legyen. Félreteszük.

Egyszerű gombóc tészta.Kinyújtjuk...pohárral kis köröket szaggatunk ki,Megtöltjuk juh túróval..nem kell sózni mert eléggé sós maga a túró.

Kifőzzük rátesszük a a szalonnára óvatosan elkeverjük hogy mindenhová jusson szalonna is meg zsír is.

(fotó:citromhab.hu)

..........

Madártej mazsolával.

Amikor fánkot sütök azzal kézenfogva jár a madártej. Mivel megmarad a tojásfehérje amit kár lenne kidobni. Tehát 5 tojás fehérje 1 liter tej, 20 dkg cukor,1 csomag vanília puding,mazsola.

 

Felforralom a tejet,(annyi tejet félreteszek amibe a pudingot kikeverem) a tojás felvert habját galuskaként bele főzöm lassú tűzön, hogy átfőjőn akkor nem lesz punnyadt.Egyszerre keveset szaggatok bele 4-5 darabot  Szűrőre kiszedem,a kész  habgaluskát félreteszem,elkészitem a vaníliasodót. Pudingport kb 7 dl tejjel felfőzőm sűrűre..Óvatosan beleszedem a galuskát egy tálba így: egy kicsi sodó, egy sor galuska megszórom mazsolával.egy kis sodó.......a tetejére galuska mazsola egy kicsi sodó rálocsolva.

   

Szalagos fánk

                

         

(fotó nosalty)

Szalagos fánkot s Horváth Ilona szakácskönyvből szoktam készíteni.Íme a link. A fánk a legkényesebb kelt tészta, összeállítása, kelesztése és sütése nagy gyakorlatot kíván.

http://azila.gportal.hu/gindex.php?pg=29603853

Töltöttkáposzta

(fotó:mindmegette)

Tegnap itt voltak a gyerekek. A temetőbe mentünk ki a szüleimhez Anyukám 1930 okt 23.- án született. Koszorút vittünk ki az emlékére.Már pénteken elkészítettem a töltöttkáposztát. Isteni lett. Kicsi Renátának is nagyon ízlettVigyor,

Így készült:

 1,5 káposzta, 5 darab levél, só, bors, babérlevél, hagyma, zsiradék,sűrített paradicsom, pirospaprika. pár karika füstöltkolbász. 

A káposztát egy kicsit megmosom, (lemosom a sót róla levél lemos félretesz) ,hagymát megdinsztelem  lehúzom a tűzről,rászórom a pirospaprikát, beleteszem a savanyúkáposztát,fűszereket,... vissza a tűzre.aláöntök egy kis vizet és "előfőzőm"  káposztát".ez kb 10 perc. közben..

1.5 kg darálthús 30 dkg rizs, só, bors, hagyma, fokhagyma(apróra vágva) majoranna,pirospaprika, 1 szál füstöltkolbász nagyon apróra felvágva. 2 tojás...összekever. Összegombóckázom. 5 levelet megtöltök.

Kiszedem egy tálba a savanyúkáposztát,hagyok egy ujjnyit a fazék alján aztán 1 sor gombóc egy réteg káposzta, egy sor gombóc, egy réteg káposzta.......Közben azért  enyhén fűszerezek soronkén (óvatosan nehogy sós legyen). Ha minden a fazékba került felöntöm vízzel..és rotyog...lassútűzön....

Gombapörkölt rizs, saláta.

(fotó:receptoldal.hu)

1 doboz gomba , 2 fej hagyma,zsiradék,pirospaprika só bors majoranna. kicsi tejföl. Rizs, 1 zacsi salátamix. Gombát megpucoljuk megmossuk, felszeleteljük. Hagymát lepiritjuk bele pirospaprika, gomba fűszer..rotyog..kicsi tejföl..elkever.. Ámen.Az Auchanban vettem salátamixet..nagyon fini ..koktélparadicsomos.... Rizst a rizsladában főztem meg..ami lejjebb megtalálható. Tsók...

Kefíres lángos.

2 kis doboz kefir,2 db egész tojás, 0,5 kg liszt, 2 teáskanás  só, 2,5 dkg élesztő 1 dl tej. A tejben felfuttatom az élesztőt. Beleöntöm a tálba a lisztet,a felfuttatott élesztőt, kefirt sót tojást. Bedagasztom. Hűtőbe tenni, ott megkel. Ha megkelt, olajos kézzel széthúzni, forró olajban sütni. 

Ez a tészta akár egy hétig is eltarható a hűtőben, csak annyit kell megsütni belőle amennyit megeszünk.

         Császármorzsa

    

        
        

(forrás:nosalty)

   1/4l liter liszt,1/4l dara,1/2 liter tej 4 tojás,15 dkg cukor, 15 dkg margarin.mazsola, porcukor , lekvár.

Habosra keverem a margarint a tojást ,a lisztet a darát és a tejet belekeverem,.Beleteszem a mazsolát hagyom hogy megduzzadjon a dara. Felforrósítom a serpenyőt pici olaj az aljára.,beleöntöm.a tésztát..és    türelem ..türelem.Kacsintás                            

 Pozsonyikifli. 

(Fotó gasztroblog)

(nyugodtan duplázd meg a mennyiséget. mert egy adag kevés lesz.)

Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 25 dkg vaj vagy margarin, 2 egész tojás, 5 dkg cukor, 2 dkg élesztő, 2 dl tej, pici só, durvára vágott dió, kristálycukor, sütőpapír.

Az élesztőt langyos tejjel és cukorral felforraljuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzádjuk a jól felvert egész tojásokat, az élesztőt, porcukrot, sót, tejet, gyorsan összedolgozzuk, és két órán át deszkán lerakva állni hagyjuk. Utána 2 nagyobb  cipót formálunk belőle.  Téglalap alakúra 1/2 cm vastagságúra nyújtjuk.Kis kockákra vágjuk, mindegyik közepébe teszünk kihűlt töltelékböl. Kiflicskét formálunk belőle illő távolságra tesszük egymástől, Megkenjük tojással, és megszórjuk a durvára vágott dió és kristálycukor keverékével.Hagyjuk kelni, 20 percig.

200-220 fokon előmelegített sütőben 30 perc. 

Máktöltelék: 30 dkg darált mák, 20 dkg cukor, 3 dl tej, 1 csomag vaníliáscukor vagy citromhéj, 5 dkg dara 
A tejet felforraljuk, hozzáöntjük a darával elkevert mákot és végül a cukrot. Ehhez is adhatunk még mazsolát. 

Diótöltelék: 30 dkg dióbél, 20 dkg porcukor, 10 dkg finom morzsa, citromhéj, 10 dkg mazsola 3 dl vízből a cukorral sűrű szirupot főzünk, ebbe beleöntjük a diót, összekeverjük, a tűzről levéve hozzákeverjük a morzsát és a többi alapanyagot.

Süssünk kenyeret virágcserépben.

  

                   1kg liszt 1 élesztő, 6dl langyos víz, pici cukor,1/2 dl tej. 6 evőkanál olaj,3 kk só. 1 teáskanál sikér, 1 teás kanál aszkorbinsav,1 egész tojás, 1 sárgája a kenéshez.2-3 evőkanál burgonya pehely,1 vi rágcserép,sütőpapír.

Fontos hogy a helységben ne legyen hideg,mert nem kel meg a kenyér tészta.

A langyos tejben pici cukorral felfuttatom az élesztőt, Kiöntöm tálba a lisztet beleteszem az olajat, a sót, a sikért, alangyos vizet, aszkorbinsavat egy tojást. Ha felfutott az élesztő beleöntöm azt is, kézzel elkezdem dagasztani, ha egy kicsit összeállt kézidagasztóval megdolgozom. Hagyom kelni 1 órát. A cserépbe beleteszem a sütőpapírt kicsit átpofozom a megkelt tésztát, beleteszem a cserépbe, megkenem tojással és 2-3 helyen éles késsel megvágom a tetejét. 20 percig hagyom kelni közben  begyújtom a sütőt,beteszek a sütőbe egy kislábosban vizet hogy párás legyen a sütőtér. 20 perc múlva víz ki tészta be. 10 percig sütöm 200 fokon majd 180 fokon sütöm 1 órát .

Csirkemájjal töltött gomba és cukkini.

1 doboz gomba (nagyobb fejek) 1 cukkini, olyan tenyérnyi. 1/2 kg csirkemáj, hagyma 1 zsemle egy pohár tej, só bors fokhagyma, pirospaprika zsír vagy olaj, majoranna vegeta..(ha valaki esetleg szereti és használom mindenhez).2 tömlös sajt  mindegy milyen ízű ki mit szeret. A gombát megpucolom seggre teszem a tepsibe amit kivajaztam a cukkinit meghámozom kikaparom a magját szintén a gomba mellé kerül.enyhén fűszerezem SÓZNI NEM SZABAD A GOMBÁT MERT KIENGEDI A LEVÉT ÉS LOTYI LESZ A KAJA.A zsemlét tejben megáztatom, jól kinyomkodom, elkészitem a májat..egyszerű resztelt máj.Összekeverem a májat és a zsemlét. majd szépen beletöltögetem a gombába és a cukkinibe...Rányomkodom a tömlőssajtot a gombalábakat bele cucmákoltam a sajtba.pirítás.....Ámen....rizs és koviubi volt mellé... 

Kürtöskalács

Nagy nehezen találtam erre a receptre.Ez a recept alkalmas arra hogy gázsütőben is finom kürtöskalácsot készitsünk.Összegyüjtöttem kéztörlő és alufólia leürült hengereit amit alufóliával és sütöpapírral tekertem be. Sütés közben félidőnél meg kell fordítani így minden oldala megpirul.Ajánlatos hétvégén sütni mert nagyon babrás süti.

http://manokonyha.blogspot.hu/2009/03/kurtoskalacs-sutoben-sutve.html

  

(fotó:gerdisüti)

 George Foreman grill:

(Na pont ilyen az enyém is.)

 

Isteni kajákat lehet készíteni  benne. Olyan mintha kerti grillben sülne az étel. Lehet zöldséget húst ,gyümölcsöt a sütés közben megmelegíti a zsemlét vagy a kenyérszeletet. 

Recept: Csirkecombot kicsontozom kicsit átklopfolom grill fűszerrel megfűszerezem,annyi olajat öntök rá hogy ellepje.Másnap kiveszem a hűtőböl, és kisütöm a Georgei-ban. Saláta rizs burgonya ...ha fogyóztok..

 

(fotó:Easy George Foreman Grill )

Ötlet

 

Kakaós kalács.

90 dkg liszt,1 csomag élesztő 4,5 dl tej.20 dkg cukor.2 evőkanál kakaó,25 dkg margarin, 1cs vaniliás cukor.

 

Az élesztőt felfuttatom a tejben.A lisztet tálba öntöm beleöntöm még a felolvasztott margarint,a cukrot. vaniliát, és a cukrot, a felfutott élesztőt .Kézi dagasztóval szoktam bedagasztani alaposabban megdolgozza a tésztát. Ha kész kettéosztom. Egyik felébe beledagasztom a kakaót..Hagyom kelni  1 órát.  Ha megkelt kettéosztom a tésztát lesz 2 vaniliás és 2 kakaós. Kinyújtom a vanilásat félreteszem aztán a kakaósat is egymásra teszem a két tésztát végigyszaladok rajta a nyújtófával, majd szorosan feltekerem. Mindkét kalácsot tepsibe teszem,megkenem tojással , és még 1/2 órát kelesztem. 200 fokon 20-25 perc.

Sült tarja rizs párolt káposzta.

8 szelet tarja, 1 fej fokhagyma, só bors majoranna babérlevél, 1 dl víz kacsazsír.

A lábos aljára zsírt öntök, megsózom a tarját , leteszem a lábos aljára,megfüszerezem, a fej  fokhagymát kétfelé osztom, és feldarabolva rászórom a húsra, még egy sor husi, megint fűszer és fokhagyma. Zsír a tetejére. Hadd lepje el. Ha elfogy a húz a maradék zsír kenyérrel kíválóuzsonna. lila hagymával.

Párolt káposzta:Káposzta lila meg fehér, só bors egy szem alma. ecet és cukor.

Hagymát vékony  csíkokra vágom,az olajban egy kanál cukrot teszek, kicsit piritom majd beleteszem a hagymát , kicsi sót teszek bele ha megpirult beleteszem a káposztát, ecetet az almát cukrot és puhára párolom. 

(fotó:nosalty)

  



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 28
Tegnapi: 38
Heti: 238
Havi: 140
Össz.: 9 583 991

Látogatottság növelés
Oldal: MAMA RECEPTJEI.
A mama főztje. - © 2008 - 2024 - szeles-edit.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »