http://www.mindmegette.hu/hagyma-fott-tojassal.recept
http://www.mindmegette.hu/sult-paradicsombol-keszult-leves-tesztaval.recept
(lehet feltét főzelékhez is,vagy egy vacsora, teával)
http://www.mindmegette.hu/toltott-bundas-kenyer.recept
http://www.nosalty.hu/ajanlo/17-olcso-30-perces-sutemeny-ho-vegere
http://izeselet.hu/receptek/rakott-karfiol-kolbaszos-morzsaval-es-fokhagymas-tejfollel/
http://www.nosalty.hu/recept/paprikas-krumpli
http://www.mindmegette.hu/tojasporkolt-sylvia.recept
http://izeselet.hu/receptek/paprikas-csirke-quiche/
http://www.mindmegette.hu/fokhagymas-baconos-makaroni.recept
http://www.mindmegette.hu/specli-alaprecept.recept
http://www.mindmegette.hu/specli-spatzle-nokedli-galuska-hutte-ausztria-50465
http://izeselet.hu/receptek/toltott-tojas-melegen/
http://www.nosalty.hu/recept/palacsinta-gombas-csirkemajjal
http://www.mindmegette.hu/tarhonyas-paprikas-krumpli.recept
http://www.nosalty.hu/recept/sonkaval-hagymaval-sult-burgonya
http://gizi-receptjei.blogspot.hu/2012/03/savanyutojas-krumpligomboccal.html
http://receptneked.hu/cikkek/5-sporolos-recept-ebed-200-forintbol/
http://www.mindmegette.hu/fokhagymas-sult-krumpli.recept
http://www.mindmegette.hu/sargaborso-fozelek-iii.recept
http://www.mindenegybenblog.hu/nagyi-receptjei/bogres-csaszarmorzsa-15-perc-alatt
http://www.mindmegette.hu/gombaval-toltott-palacsinta-sajtmartassal.recept
http://www.anna.hu/gasztronomia/kiados-paprikas-krumpli-tojassal-5845.html
http://www.mindmegette.hu/krumplifozelek-tejfolos-habarassal.recept
http://aprosef.hu/rantott_toltott_palacsinta_recept
http://aprosef.hu/habkonnyu_sajtos_omlett_recept
http://www.mindmegette.hu/sporolos-konyha-avagy-kiadosan-finomat-48761
http://www.nosalty.hu/recept/amerikai-kaposztasalata-2
http://www.mohakonyha.hu/2010/01/leveles-krumplis-pogacsa.html
http://www.mindmegette.hu/hamis-tyukhusleves.recept
http://www.mindmegette.hu/tejbegriz-klasszik.recept
http://www.recept-oldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek--edessegek/15-perces-fank.html
http://aprosef.hu/gombapaprikas_recept_nokedlivel
http://www.nosalty.hu/recept/bogres-palacsinta-0
http://www.femcafe.hu/cikkek/recept/francia-hagymas-muffin
http://www.mindmegette.hu/tojasos-puffancs.recept
(1 doboz cigi ára)
Lányom kedvence az öregtarhonya.(persze nem az úttörőgombóc kell hozzá,hanem tarhonya.)1fej hagyma,1 paradicsom,1 paprika,2 szem krumpli,piros paprika ,só bors,víz.HA van egy kis szalonna maradék,kolbászvég,esetleg virsli.Ha nincs,anélkül is ehető.A tarhonyát kevés zsíron meg kell pirítani,a hagymát,paprikát,paradicsomot fonnyasztani,a kettőt összeönteni,rá piros paprika, só,bors,a két krumpli szeletelve.Kb kétszeres vízzel fölönteni,főzni és kész.:-)Egyszerű gyors,finom és laktató.
(1 doboz cigi ára)
Savanyú tojásleves: Hozzávalók:2 kanál olaj,2 csapott evőkanál liszt,pirospaprika,só,1babérlevél ecet,
személyenként 1 tojás,2 kanál tejföl.
Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk. Megszórjuk pirospaprikával, felengedjük 2 liter vízzel.
Sóval, babérlevéllel, egy evőkanál ecettel ízesítjük.
Ha jól felfőtt, személyenként 1 tojást ütünk bele. A tojással 5 percig főzzük.
Közben a tejfölt néhány kanál meleg levessel simára keverjük, majd a levesbe öntjük, tovább nem főzzük.
hozzávalók.2 dl langyos tej,6 szem kockacukor,2 dkg élesztõ
4 tojássárgája,kevés só,1 evõkanál liszt,5 dkg mazsola
kb. 1 liter olaj a sütéshez
Elkészítés:
1 dl langyos tejben feloldjuk a kockacukrokat és az elmorzsolt élesztõt. A tojássárgákat elkeverünk 1 dl tejben, majd simára keverjük kevés sóval, a liszttel, az élesztõs tejjel, majd hozzáadjuk a mazsolát. A kikevert tésztából evõkanállal galuskákat szaggatunk bele. Ezeket mindként oldalukon pirosra sütjük, majd lekvárral, vagy csokoládéöntettel forrón tálaljuk. Gyorsan készül és forrón fogyasztható.
(1 doboz cigi ára)
http://www.nosalty.hu/recept/lebbencsleves-2
(1 doboz cigi ára)
http://www.nosalty.hu/recept/diabetikus-krumplisteszta
(1 doboz cigi ára)
http://www.nosalty.hu/recept/kaposztas-kocka-nerovedova-konyhajabol
(1 doboz cigi ára)
http://www.nosalty.hu/recept/vega-krumplipaprikas
(1 doboz cigi ára)
Leves: Egy evőkanál zsiradék, egy evőkanál liszt, köménymag, pirospaprika , só, bors. lestyán, ételízesítő.
Gombóc:
75 dkg burgonya ,25 dkg liszt, 1 tojás, pici só, egy evőkanál zsiradékzsemlemorzsa zsír vagy olaj.
A burgonyát megmosom felteszem főni héjában, ha megfőtt leöntöm rőla a vizet hagyom kihűlni, amikor már langyos átnyomom krumplinyomón, összegyúrom a liszttel tojással,sóval zsiradékkal. (azért írok zsiradékot mert én javarészt kacsazsírt használok,nem olajat) .
Készítek egy egyszerű köménymag levest.
A gombóctésztát miután összegyúrtam elosztom kétfelé. Az egyik fele mehet nudlinak vagy gombócnak. Ha szilva idény van akkor mázlink van mert mehet a szilvásgombóc, ha nincs akkor egyszerű prézlis nudli, vagy mákos. A maradék tésztából mehet a gombóc a levesbe. Nagyon szeretik itthon.
(1 doboz cigi ára)
Érdemes kenyeret sütni, ez napokig finom és friss marad a boltival szemben.
1kg liszt 1 élesztő, 6dl langyos víz, pici cukor,1/2 dl tej. 6 evőkanál olaj,3 kk só. 1 teáskanál sikér, 1 teás kanál aszkorbinsav,1 egész tojás, 1 sárgája a kenéshez.2-3 evőkanál burgonya pehely,1 vi rágcserép,sütőpapír.
Fontos hogy a helységben ne legyen hideg,mert nem kel meg a kenyér tészta.
A langyos tejben pici cukorral felfuttatom az élesztőt, Kiöntöm tálba a lisztet beleteszem az olajat, a sót, a sikért, alangyos vizet, aszkorbinsavat egy tojást. Ha felfutott az élesztő beleöntöm azt is, kézzel elkezdem dagasztani, ha egy kicsit összeállt kézidagasztóval megdolgozom. Hagyom kelni 1 órát. A cserépbe beleteszem a sütőpapírt kicsit átpofozom a megkelt tésztát, beleteszem a cserépbe, megkenem tojással és 2-3 helyen éles késsel megvágom a tetejét. 20 percig hagyom kelni közben begyújtom a sütőt,beteszek a sütőbe egy kislábosban vizet hogy párás legyen a sütőtér. 20 perc múlva víz ki tészta be. 10 percig sütöm 200 fokon majd 180 fokon sütöm 1 órát .
http://www.mindmegette.hu/tojassal-toltott-kaposzta.recept
http://www.mindmegette.hu/paprikas-kiflik.recept
http://www.mindmegette.hu/magyaros-krumplileves-vajgaluskaval.recept
(ha a zöldségesben szerzed be a gombát akkor is finom)
http://www.mindmegette.hu/gombas-piritos.recept