A hagyományos pünkösdi ételeket csak néhány háznál készítik már el, ilyenkor édes tésztákat szokás enni friss gyümölcstöltelékkel, idei liba és pünkösdi bárány került az asztalokra. A magyar Pünkösd legjellemzőbb étele, a rántott csirke is átvándorolt a hétköznapokra.Íme néhány recept.
http://www.mindmegette.hu/libasult-parolt-kaposztaval-es-rozmaringos-sult-burgonyaval.recept
http://www.nosalty.hu/recept/tyukhusleves
A csirkecombokat mindig felvágom a csont mellett, és kiterítem, hogy véletlen se maradjon sületlen, véres a sütésnél. Besózom, majd bepanírozom. Kukoricaliszt, felvert tojás, zsemlemorzsa. Közepesen forró olajban lassú tűznél szép pirosra sütöm
http://www.nosalty.hu/recept/sutoben-sult-rantott-csirke
http://www.nosalty.hu/recept/meggyes-lepeny-2