https://www.nosalty.hu/recept/husveti-sonkas-medvehagymas-tojaskrem-falusi-marianntol
https://streetkitchen.hu/fantasztikus-desszertek/repatorta-biscotti/
https://www.nosalty.hu/ajanlo/villamgyors-husveti-etelek
http://streetkitchen.blog.hu/2016/03/23/francia_husveti_pastetom
http://www.mindmegette.hu/toltott-tojas-variaciok-50562
http://www.mindmegette.hu/korozott-turos-krem-martogatos-tippek-medvehagyma-snidling-50554
http://www.nosalty.hu/ajanlo/hidegtalat-asztalra
http://www.nosalty.hu/ajanlo/251-husveti-suti-edesszajuaknak
http://www.nosalty.hu/ajanlo/13-krumplisalata-husveti-asztalra
http://www.nosalty.hu/ajanlo/211-husveti-sonkavariacio-ujragondolva
A piskóta tésztáját, ezen recept alapján fogom elkészíteni
(Horváth Ilona szakácskönyvéből) Hozzávalók: 4 egész tojás, 25 dkg porcukor, 20 dkg liszt, 8 kanál víz, 1 késhegynyi szódabikarbóna (ez a titok!!!) A tojássárgájákat 20 dkg cukorral és 4 evőkanál vízzel 20-30 percig folyamatosan keverjük (ez is egy fortélya!) A tojásfehérjékhez hozzáadjuk a 4 kanál vizet, keményre verjük, és az 5 dkg cukorral tovább verjük. A liszt felét, amiben elkevertük a szódabikarbónát, hozzákeverjük a tojássárgájához, hozzáadjuk a hab felét, aztán újra liszt, és a hab másik fele. Kész a tészta! A tepsit és sütőpapírral bélelem ki: kevesebbet kell mosogatni, és a tészta egyszerűen kiemelhető a tepsiből. Tetejére fordítom, és lehúzom róla a papírt. Sütés középmeleg sütőben, amíg a kívánt színű nem lesz. Húsvillával ellenőrzöm, hogy a közepe is megsült-e: ha tészta ragad a húsvillára, akkor még kicsit visszatolom. |
||
vagy HORVÁTH ILONA. Szakácskönyv.253. oldal cseresznyés lepény tésztája alapján)
http://jennysteffens.blogspot.hu/2013/03/easter-bunny-cake-continuing-grannys.html
http://www.femina.hu/husvet/nyuszitorta_piskotabol
A vajat és a cukrot keverd habosra. Add hozzá a tojásokat és a vaníliás cukrot, és tedd félre a masszát. Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a kókuszreszeléket, és a sót is add hozzá. Kezdd el beleadagolni a vajas keveréket, illetve lassanként a tejet is. és keverd ki alaposan, csomómentesre a tésztát.
Egy tortaformát vajazz, lisztezz ki, az aljába lehetőség szerint tegyél sütőpapírt, majd öntsd bele a masszát. 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül fél óra alatt süsd meg a piskótát, de érdemes az első 15 perc után tűpróbát végezni, nehogy megégjen a süti!
A krémhez keverd össze a porcukrot, a krémsajtot, a vajat, a vaníliás cukrot, valamint a tejet.
A kihűlt tésztát vedd ki a tortaformából, és vágd ketté a közepén: ne úgy, mintha meg akarnád tölteni, hanem függőlegesen a közepén. Csak ezután vágd a töltéshez ketté az egyik részét, és kend meg a krémmel. Alaposan ragaszd össze a két lapot, majd egy szintén megkrémezett kartonpapírra fordítsd rá a vágott felével a sütit - ez lesz a nyuszi teste.
A tetejéből lefaragva vágj le egy darabot -a levágott részt pedig tedd előre - ez lesz a nyuszi feje. Kend le az egészet a megmaradt krémmel, majd szórd meg kókuszreszelékkel. Végül kartonból csinálj neki fület.
Egy tortalapból egy nagy vagy két kicsi nyuszit tudsz csinálni.
http://www.nosalty.hu/ajanlo/nyolc-konyhatitok-husveti-sonkarol
A bárány már kezdetek óta része volt a húsvéti étrendnek, ám nehéz úgy elkészíteni, hogy mindenki kedvelje. Ez a tavaszi francia bárányragu most minden szkeptikust meggyőz!
http://www.nosalty.hu/ajanlo/barany-amely-mindekit-elvarazsol
Sonkás ételek nélkül nincs tökéletes Húsvét, sült csülökkel pedig mindenképpen nagyszerű lesz az ünnepi menünk.
http://www.nosalty.hu/ajanlo/csulokkel-szep-husvet
A húsvét reggeli menüt mindenki ismeri. Az viszont, hogy régen mit ettek ünnep előtt és hogyan készültek a húsvétra, már kevésbé egyértelmű. Tartsatok velünk és megmutatjuk!
http://www.nosalty.hu/ajanlo/regi-etkezesi-szokasok-nagyhetrol
A jó ünnepi kalács ismérve, hogy légiesen puha és könnyed. Ennek megvalósítása azonban nem egy magától értetődő folyamat, segítségünkkel azonban minden akadály leküzdhető!
http://www.nosalty.hu/ajanlo/akadalymentes-kalacssutesert
http://www.mindmegette.hu/kreativ-kalacs.recept
http://www.mindmegette.hu/csekonics-kalacs-csokolademazzal.recept
http://www.mindmegette.hu/osterpinze-husveti-kalacs.recept
A tavaszi kencék egyik kedvelt változata - a húsvét kapcsán is előtérbe kerülő - tojáskrém. A tojás hálás alapanyag, a gyorsan elkészíthető ételek biztos bázisa, s ez a tojáskrém kapcsán sincsen másképp.
http://www.mindmegette.hu/egyszeru-de-nagyszeru-a-tojaskrem-48739
http://www.nosalty.hu/recept/ananaszos-sult-sonka
http://www.nosalty.hu/recept/amarettos-golyok
http://www.nosalty.hu/recept/almas-tormas-sajttal-toltott-sonkatekercs
http://www.nosalty.hu/recept/bucsui-husleves-tyukhusleves-2
http://www.mindmegette.hu/makos-szilvalekvaros-ostoros-kalacs.recept
http://www.mindmegette.hu/marvanykalacs.recept
http://www.mindmegette.hu/husveti-toki-pompos.recept
http://www.mindmegette.hu/vendegvaro-husveti-koszoru.recept
http://www.mindmegette.hu/magnas-dios-pite-iii.recept
http://www.mindmegette.hu/sonkas-tojasos-sajttekercs-ii.recept
Ez egy nagyon jó oldal...
http://markakonyha.blogspot.hu/2012/04/husveti-beszamolo.html
http://napidoktor.hu/cikk/86.23044/Narancsos-csokitojas-recept-Husvetra
Bár húsvétra készült, alkalomtól függetlenül is tökéletes ajándék a sütikanál, ha vendégségbe vagyunk hivatalosak, és nem akarunk üres kézzel érkezni.
http://www.nlcafe.hu/husvet/20130324/csokis-kanal-recept/
http://www.mindmegette.hu/medvehagymas-sajtos-pogacsa.recept
http://www.mindmegette.hu/a-husveti-kalacs-47150
(iszonyú drága...szerintem ez nem az a Húsvét amikor kipróbálom)
http://www.mindmegette.hu/baranyhus-begetoen-fantasztikus-47124
http://www.mindmegette.hu/csulok-cipoban-sutve.recept
http://www.mindmegette.hu/husveti-rantott-sajt.recept
Húsvétra általában jól bevált, az évek során kitapasztalt menüsorral készülünk – akárcsak karácsonyra. Most azonban máshogyan alakul! Böngészd végig az általunk ajánlott recepteket!
http://www.nosalty.hu/ajanlo/42-recept-husvetra-haladoknak
http://www.nosalty.hu/recept/husveti-toltott-tyuk
http://www.mindmegette.hu/nyuszi-muffin.recept
http://www.mindmegette.hu/husveti-tojastorta-iii.recept
Főtt sonka, kemény tojás, bárányhús és különféle péksütemények kerülnek Húsvétkor a legtöbb család asztalára. Ezek a tradicionális ünnepi fogások, amelyeket azonban nem muszáj évről évre ugyanúgy elkészítenünk. Illetve elkészíthetjük őket - csak egy kicsit másképpen, mint ahogy megszoktuk.
http://www.mindmegette.hu/husveti-sonka-es-tojas-egy-kicsit-maskent-32201
http://www.mindmegette.hu/sos-kenyertorta.recept
http://www.mindmegette.hu/zserbo-puha-csokimazzal.recept
Családi ünnep, baráti összejövetel szép számmal akad az év folyamán. Az ünnepléshez pedig elengedhetetlen a torta, ami úgy az igazi, ha magunk sütjük.
http://www.mindmegette.hu/tokeletes-tortakhoz-tokeletes-alapok-48397
http://www.mindmegette.hu/pikans-sonkaleves.recept
http://www.mindmegette.hu/natur-szelet-fokhagymas-toltott-tojassal.recept
http://www.mindmegette.hu/panettone-cserepben-sutve.recept
http://www.mindmegette.hu/kalacsban-sult-sonka.recept
http://szemiramisz.blogspot.hu/2012/04/husveti-zoldseges-sonkas-pite.html
http://www.mindmegette.hu/husveti-lepeny.recept
http://www.nosalty.hu/recept/husveti-barany-sutemeny
Nagy ünnepekre, mint a karácsony vagy a húsvét, már hetekkel korábban készülődni kezdünk. Most járjuk körbe együtt képzeletben a húsvéti asztalt, és nézzük meg, idén mit szemezgetnénk róla!
http://www.nosalty.hu/ajanlo/keszulodunk-husvetra
http://www.nosalty.hu/recept/husveti-medvehagymas-toltott-karaj
http://www.nosalty.hu/recept/husveti-nyuszi-pogacsa
http://www.mindmegette.hu/husveti-csibek.recept
(fotó gasztroutazások)
http://www.mindmegette.hu/finom-husveti-paszka.recept
Bolondbiztos tipp!
Ha főzéskor elpattan a tojás héja, tegyünk a vizébe egy púpozott evőkanál sót, így megelőzve, hogy szétbuggyanjon!
http://kifoztuk.hu/receptjeink/item/asztaldisz-kalaviragbol?category_id=8
Húsvét környékén főszerepbe kerül a tojás. Esszük, festjük, díszítünk vele. Azonban romlandó, így akármilyen gyönyörűen festett-dekorált tojásokkal is ékesítjük a lakást, egy idő után meg kell válnunk tőlük.......
http://kifoztuk.hu/receptjeink/item/attetsz-foliatojasok?category_id=8
http://kifoztuk.hu/receptjeink/item/a-husveti-sonka-fzese?category_id=8
http://www.mindmegette.hu/elenkito-husveti-tojastorta.recept