http://kaldeneker.hu/receptjeim/desszertek/makos-stollen-nem-csak-unnepi-alkalmakra.html
http://www.nosalty.hu/recept/nemet-kalacs
http://www.nosalty.hu/recept/francia-borsoleves
http://www.mindmegette.hu/pizza-alla-norma-sziciiliai-pizza-padlizsannal-es-ricottaval.recept
http://www.mindmegette.hu/chili-con-carne-iv.recept
http://www.mindmegette.hu/macaron-gyomberes-tejcsokoladekremmel.recept
http://www.mindmegette.hu/konnyeden-francia-szellemben-48363
http://www.nosalty.hu/ajanlo/pisco-sour-pohar-eldorado
http://www.nosalty.hu/recept/spanyol-tengereszleves
http://www.nosalty.hu/recept/teriyaki-szoszos-csirke
http://www.mindmegette.hu/a-torok-konyha-13325
http://www.mindmegette.hu/keleti-tesztak-12366
http://www.nosalty.hu/ajanlo/caipirinha-do-budapest
http://www.nosalty.hu/recept/pragai-sajttorta
http://www.mindmegette.hu/erdelyi-rakott-kaposzta.recept
http://www.mindmegette.hu/az-indonez-konyha-12432
http://www.mindmegette.hu/a-japan-konyha-12429
Ha eddig csak ábrándoztál arról, hogy megismerkednél a távol-keleti gasztronómiával, akkor itt az idő, hogy belekóstolj ebbe az ízekben gazdag gasztrokultúrába!
http://www.nosalty.hu/ajanlo/izutazas-imadjuk-thai-konyhat
A zakuszka elkészítése kissé macerás, ezért megéri minél nagyobb adagot csinálni, és utána már egész évben elég leemelni a polcról, és fogyasztani.
http://www.femina.hu/recept/zakuszka
Amerika az ízek és a színek kavalkádja. A mexikói zászló színeit idéző guacamolétól a gyönyörű bézs, Polinéziából származó vajgolyón keresztül, a rózsaszínű, argentin bélszínig.
http://www.nosalty.hu/ajanlo/egybesult-amerika
http://www.mindmegette.hu/kagylo-a-tengerek-mennyei-eledele-47361
Késő ősszel és télen az ember szívesen iszik este egy jó pohár forralt bort, a vendégeit szereti egy kis punccsal kényeztetni, vagy csak egy jó piskótát kínálni a családjának. Bármelyikbe is legyen, nem baj, ha egy üveg rum is kéznél van
http://www.mindmegette.hu/lelekmelengetes-rummal-46847
A Vén Európa egy, és mégis sok kicsi népbõl áll össze. Sok kultúrából, sok konyhából. És az a gyönyörû, hogy mindegyik más, mindbõl gazdagodhatunk. Lessünk el néhány édes receptet!
http://www.mindmegette.hu/edesszaju-europa-12447
http://www.nosalty.hu/recept/tokany-keletiesen
http://www.mindmegette.hu/irany-mexiko-46257
http://www.mindmegette.hu/a-legfontosabb-olasz-alapmartasok-33441
Aki nem ismerte eddig a quiche-t, annak itt az idő, hogy pótolja ezt az elmaradását. Mert ha egyszer elkészítetted, többet nem akarsz majd lemondani az isteni, omlós pizzáról!
http://www.nosalty.hu/ajanlo/pizza-francia-modra
Robert Burns skót költő 1759. január 25-én született. Népe ezt persze minden évben lelkiismeretesen meg is ünnepli a Burns Night alkalmával hagyományos fogásokkal és sok whiskyvel...
http://www.nosalty.hu/ajanlo/lakoma-skot-petofi-emlekere
http://www.mindmegette.hu/a-csipos-savanyu-leves-titka-23475
Szardínia természeti adottságai bámulatba ejtők, a tenger türkizkék, a kulturális értékek időszámításunk előtt négyezer évig nyúlnak vissza, s a szárd konyha különlegességei is csalogatóak!
http://www.mindmegette.hu/utazas-a-szardok-foldjen-34041
http://www.nosalty.hu/ajanlo/greti-edes-amerika
(fotó.diningguide.hu)
A libanoni konyha gyökereit az arab világ népeinek életmódjában kell keresni. A nomád lét miatt fontos szerep jutott a szárítható, könnyen eltartható, egyszerű élelmiszer- alapanyagoknak, a tenyésztett állatok húsának.
http://www.mindmegette.hu/a-libanoni-konyha-12267
legalább a lelkünkben legyen tavasz.
http://www.mindmegette.hu/tavaszi-tekercs-a-szerencsehozo-47149
http://www.nosalty.hu/ajanlo/tevhitek-vilag-konyhaibol
http://www.nosalty.hu/ajanlo/kalandozz-izek-borok-kozott
Aki eljut Franciaországba, az étlapokon sok furcsa nevű, de jellegében tőlünk nem is olyan távol álló ételt talál. Íme egy kis gyűjtemény!
http://www.mindmegette.hu/furcsa-nevu-francia-etelek-34075
http://www.nosalty.hu/recept/spenotos-raita
http://www.nosalty.hu/recept/mexikoi-calzone
http://www.nosalty.hu/recept/calzone-pizzamozzarellaval-bazsalikommal
http://www.nosalty.hu/recept/toltott-pizza-2-sonkas-kukoricas
Ha imádod a tengert, lenyűgöznek a festői szépségű déli városok, és nem bírod ki a nyarat az eredeti mediterrán ételek nélkül, akkor a horvát tengerpart az ideális úti cél számodra. A dalmát konyha remekei – mint minden olívaolajjal készült, friss fűszerekkel ízesített mediterrán fogás – nemcsak hihetetlenül finomak, hanem egészségesek is, főleg akkor, ha egy pohár jóízű horvát vörösbort is iszol hozzájuk.
http://www.mindmegette.hu/joizu-dalmat-nyar-34319
http://www.nosalty.hu/recept/gyomberes-banankenyer
http://www.nosalty.hu/recept/guinness-torta
http://www.nosalty.hu/recept/cottage-pie
Készen is van, már csak borítani kell :)
http://www.mindmegette.hu/tarte-tatin-a-forditott-almatorta-48268
http://www.nosalty.hu/recept/korvapuusti-finn-fahejas-csiga
http://www.nosalty.hu/recept/kanadai-fahejas-csiga-egyszeruen
http://www.mindmegette.hu/a-laktato-lengyel-konyha-47502
http://www.mindmegette.hu/mit-egyunk-az-egyesult-kiralysagban-33741
Nálunk már bőven elmúlt a karácsony, az orosz, a szerb, a bolgár és a román otthonokba azonban csak tegnap este jött a Télapó. Lessünk be a konyhájukba és az ünnepi asztalra!
http://www.nosalty.hu/ajanlo/pravoszlav-fogasok-unnepre
http://www.nosalty.hu/recept/sajtos-nokedli-avagy-kasnokerl
http://www.sielok.hu/rovat/hutte/cikkek/
http://renidani.blogspot.hu/2012/12/fish-chips.html
Igazi XXI. századi mumus, a reform táplálkozás legnagyobb ellensége, a zsír esszenciája, a mindig csodálatos, soha meg nem unható, sokféleképp készíthető, önmagában vagy bármi mással ehető szalonna.
A római kort követően a középkorra a szalonna az európai paraszti étrend alappillérévé vált. A szalonna jelentősége abban rejlett, hogy viszonylag könnyen előállítható és sokáig tárolható volt, s nem számított drága alapanyagnak. A sovány, zöldséges ételeket könnyedén ízesítették és tették tartalmassá a szalonnával.
http://www.mindmegette.hu/szalonnazzunk-47105
Aki már kóstolt könnyű, finom mártással kínált gnocchit, biztos, hogy a kedvencei közé sorolja! Nem is véletlen, hogy az olasz vendéglők, trattoriák népszerűségi listáján előkelő helyet elfoglaló tésztaételnek világszerte népes rajongótábora van
http://www.mindmegette.hu/gnocchi-az-olasz-krumplinudli-48192
http://www.mindmegette.hu/baumkuchen-minyonnak-oltozve-48298
http://rantotthuswokban.bmintbalazs.com/hagyomanyos-hamburger
http://rantotthuswokban.bmintbalazs.com/tiramisu-recept
http://www.tutitippek.hu/blog/hejaban-sult-edesburgonya-pikans-sajttal.php
http://www.nosalty.hu/recept/lencses-bulgur-pilav
http://www.nosalty.hu/recept/boursin-hazilag
http://www.nosalty.hu/recept/libamaj-zsido-modon
Avignon őrzi a híres múlt emlékét: csodálatos pápai palotájával, félig elsodort hídjával, erődítményeivel és templomaival még ma is mintha a középkorba ragadná magával a látogatót. Ugyanakkor évről évre nemzetközi hírű kortárs színházi fesztiválnak ad helyt, 2000-ben Európa kulturális fővárosa volt. A gasztronómiai kalandokat pedig semmiképpen ne hagyjuk ki, ha a régióba teszünk látogatást!
http://www.mindmegette.hu/a-papak-masik-varosaban-38926
http://www.mindmegette.hu/a-vilag-hallevesei-47337
http://www.nosalty.hu/recept/sos-citromos-olivas-csirkecomb
http://www.nosalty.hu/recept/marokkoi-csirke
Juci konyhájából.
http://juciakonyhafonok.blogspot.hu/2012/11/mustaros-borjumaj-sult-ceklaval.html
http://gasztroabc.hu/recept/6350_toscanai-karacsonyi-torta/
http://www.mindmegette.hu/hol-egyunk-mit-egyunk-svajcban-47338
http://zamat.blog.hu/2010/01/17/a_tervezett_olasz_redok_nyomaban
http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.hu/2010/11/olasz-izek-egyszeru-olasz-etelek_5344.html