Már csak egy hajszálnyi választ el minket attól, hogy tényleg megérkezzen a tavasz! A héten már a márciust köszöntjük, ennek örömére csupa zsenge alapanyagból főzünk!
http://www.nosalty.hu/ajanlo/heti-menu-tavaszkoszonto-finomsagok
Ha a te gyereked is éppen az „Utálom a húst!” korszakát éli, vagy csak szeretnél kicsivel több fehérjét juttatni szervezetébe, tarts velünk és tudd meg, miként szerettetheted meg vele a husit!
http://www.nosalty.hu/ajanlo/vidam-husos-falatok
http://kifoztuk.hu/receptjeink/item/burgonyagomboc-leves?category_id=2
http://kifoztuk.hu/receptjeink/item/boejti-bableves?category_id=2
(majd kipróbálom ,de fürjtojás helyett kolbászkarikákat teszek bele)
http://kifoztuk.hu/receptjeink/item/apro-stefania-golyok?category_id=3
A legnépszerűbb étel, amelynek nincsen receptje, csak irányelvei, és még azok sem állandóak. A világon mindenhol fogyasztják, a nap minden szakában. Naná, hogy a szendvicsről van szó
http://www.nosalty.hu/ajanlo/kis-szendvicstortenet
http://kifoztuk.hu/receptjeink/item/palacsinta-xukorral
http://kifoztuk.hu/receptjeink/item/almas-kevert-pite?category_id=4
http://www.nosalty.hu/recept/zoldseges-eroleves
http://www.nosalty.hu/recept/grapefruitos-spenotsalata
http://www.nosalty.hu/recept/sonkas-sajtos-spagettiszufle
Mit is lehet kezdeni egy csomag leveles tésztával? Rengeteg mindent. A manapság kapható bolti leveles tészták némelyikével már tényleg finomságokat lehet készíteni. Nem szalonnásodik, hajlamos tisztességesen leválni a zsírpapírról - és még íze is van. A hétköznapi főzést megkönnyítendő érdemes a hűtőben tartani egy adagot ebből a sokoldalú alapanyagból.
http://www.mindmegette.hu/vegy-egy-csomag-leveles-tesztat-45830
Nem kell hozzá más, mint olívabogyó, olívaolaj és némi kapribogyó. Össze mixeljük, és már kész is a tapenade.
http://www.mindmegette.hu/tapenade-olivarajongoknak-43175
http://www.mindmegette.hu/sertesborda-sajtos-burgonyas-kukoricas-kontosben.recept
http://www.mindmegette.hu/csipos-rantott-csirkeszarnyak.recept
Csipetnyi édes bűnbeesés, még inkább egy falatnyi finomság, ami megédesíti a téli hétvégét. Akár ilyen hangzatosan is lehetne jellemezni azt a karamellkrémes, tejszínhabbal koronázott apróságot, amely a legújabb fejlesztés nyomán született itt, Habliliom Könnyed Konyhájában
http://www.mindmegette.hu/ennivalo-karamellas-kosarkak-48369
A bab az emberiség egyik legrégebbi tápláléka. Ez a piciny - rostban, fehérjében gazdag, könnyen eltartható - zöldség a téli konyha egyik legfontosabb energiaforrása volt évezredeken keresztül, és mind a mai napig igen fontos alapanyaga a világ konyháinak.
http://www.mindmegette.hu/fekete-feher-tarka-avagy-a-csodas-szarazbab-47036
Nagyon egészséges, ősszel-télen van szezonja és a karácsony egyik kedvencét készítjük belőle. Mi az? Hát persze, hogy a káposzta, távolabbról a káposztafélék családja!
http://www.nosalty.hu/ajanlo/kaposztafelek-szezonja
http://www.nosalty.hu/recept/zoldborsoleves-marcsitol
http://www.nosalty.hu/recept/verebelyi-galuska
http://kifoztuk.hu/receptjeink/item/meggyes-csokolades-poharkrem?category_id=4
http://www.nosalty.hu/recept/kokuszrud-golyo-kdrita-konyhajabol
Hamarosan itt a zöldségszezon! Érdemes már most elképzelned, megtervezned, és képzeletben beleharapnod a ropogós vagy lédús zöldségekbe. Kedves vegák, most a rakott kollekciónkat mutatjuk be.
http://www.nosalty.hu/ajanlo/rakva-ismerszik-meg-zoldseg
http://www.nosalty.hu/recept/tepsis-tejfolos-csirkepaprikas
http://www.nosalty.hu/recept/hagymas-szalonnas-sajtos-toltott-krumpli
http://www.nosalty.hu/recept/meggyes-makos-guba
http://www.nosalty.hu/recept/babos-kukoricas-csirkecombok
http://www.nosalty.hu/recept/bakonyias-zuzaporkolt
http://desszert.eu/toltott_haromszogek_recept
http://kifoztuk.hu/receptjeink/item/napraforgogombocos-zoeldsegleves?category_id=2
http://www.nosalty.hu/recept/bableves-csulokkel-kolbasszal
http://www.nosalty.hu/recept/sajtos-sargaborso-fozelek
http://www.nosalty.hu/recept/mezes-mazos-grill-oldalas
http://olcso-receptek.hu/teszta/virslis-paradicsomos-teszta-2/
http://olcso-receptek.hu/sertes/toltott-husok/zsebes-karaj-2/
http://www.nosalty.hu/recept/csulkos-porkolt
http://www.nosalty.hu/recept/csulok-soros-bundaban
(ahogy Tévi csinálja)
2 bögre tej, 1 bögre víz, 1 bögre rizs. Felteszem főzni, amig nem forr letakarva, de mellette állva mert kifut. Aztán leveszem a fedőt, takarékra teszem és szépen megfőzöm. Néha megkeverem.
Ha megfőtt kb.4 dkg vajat /margarint/ bele keverek és hűlni hagyom.3 tojás fehérjét habbá verek. Egy másik tálban a tojások sárgáját 3 evőkanál Pötyi édesítővel jól kikeverem, vaníliát, reszelt citromhéjat /ha van/ teszek bele és a kihűlt rizsbe keverem. Majd a habot is hozzá adom. Kivajazott morzsával meghintett kisebb tepsiben , más formában 180 fokon 10 percig, aztán 160 fokon még. kb. 25-30 percig sütöm, előmelegített sütőben.
http://www.mindmegette.hu/tarkonyos-savanyu-kaposztaleves.recept
Ha ezt egy franciának mondjuk, számítsunk rá, hogy elpáhol minket egy bagettel. Bár az igazságtól távol áll, hogy a croissant hungarikum lenne, de igenis van közünk az isteni péksütihez!
http://www.nosalty.hu/ajanlo/ujabb-hungarikum-croissant
http://www.mindmegette.hu/csusztatott-es-rakott-a-palacsintatorta-48368
http://www.mindmegette.hu/pojeka-leves.recept
http://www.nosalty.hu/recept/iskolai-reggeli-virslis-burek
http://www.nosalty.hu/recept/csirke-vadas
http://www.nosalty.hu/recept/nagyim-anyukam-zsemlegomboca
http://www.nosalty.hu/recept/dietas-epres-kokuszos-linzer
(fotó konyhabirodalom)
http://www.mindmegette.hu/zoldseges-rizzsel-toltott-gombafejek.recept
http://www.mindmegette.hu/vorosboros-csulokporkolt.recept
http://www.mindmegette.hu/vorosboros-resztelt-sertesmaj.recept
http://www.mindmegette.hu/kaposztas-sajtos-pogacsa.recept
Olaszosan
A crumble - magyarosíthatjuk morzsasütinek - egy remek angol édesség, amely méltán lett világhírű. A sütemény lényege ugyanis az, hogy alul csupa gyümölcs, a teteje pedig ropogós, morzsolt tészta. Öt perc alatt összeállítható, kiadós és nagyszerű!
http://www.mindmegette.hu/isteni-es-egyszeru-a-morzsasuti-35929
http://www.nosalty.hu/ajanlo/porkoltek-hushagyo-modra
A Valentin-napi meglepetés igazi kedves figyelmesség, különösen, ha saját kezűleg gyártjuk le otthon. Ezek a kis minitorták nemcsak nagyon szépek és mutatósak, hanem az elkészítésük sem kíván mestercukrász diplomát. Kezdők is nyugodt szívvel nekiállhatnak – elő a fakanállal, ideje elkápráztatni kedvesünket!
http://www.nosalty.hu/ajanlo/valentin-napi-minitortak
http://www.nosalty.hu/ajanlo/5-vacsora-valentin-napra
http://www.nosalty.hu/ajanlo/megboktuk-malacot
http://www.nosalty.hu/recept/dios-guba
http://www.nosalty.hu/recept/kockasajtos-kolbaszos-csukott-szendvics
http://www.nosalty.hu/recept/falusi-toltott-zsemle
http://www.nosalty.hu/recept/zoldbableves-egyszeruen-kezdoknek
http://www.nosalty.hu/recept/sult-kokuszgolyo
http://www.nosalty.hu/ajanlo/heti-menu-imadjuk-leveseket
http://www.nosalty.hu/recept/csaszarmorzsa-sutoben
(imádom)
http://www.nosalty.hu/recept/sargaborso-fozelek-piritott-hagymaval
http://www.mindmegette.hu/szalontudo-savanyu-tudo.recept
http://www.mindmegette.hu/tokos-penne-piritott-sonkaval-es-tokmaggal.recept
http://www.nosalty.hu/recept/burgonyas-tojasporkolt-nokedlival
http://www.nosalty.hu/recept/makos-teszta-felfujt
http://www.nosalty.hu/recept/brokkoli-muffin
http://www.nosalty.hu/recept/tejporos-langos
A hideg, esős, télvégi időben jólesik valami forró, laktató, melegítő finomság. Pár hét múlva azonban itt a tavasz, amikor pánikszerűen kezdünk fogyózni. Megoldás? Levest mindenkinek!
http://www.nosalty.hu/ajanlo/levest-mindenkinek
http://www.nosalty.hu/recept/fokhagymakremleves-cipoban
Jártunkban-keltünkben bekapunk pár falatot valamelyik kínaiban – az erős-savanyú leves sokunk kedvence! Most eláruljuk, hogyan készítsd el otthon, egészséges változatban!
http://www.nosalty.hu/ajanlo/igy-keszul-eros-savanyu-leves
http://www.mindmegette.hu/paradicsommal-es-cukkinival-sult-csirkemell.recept
http://www.mindmegette.hu/bableves-burgonyagomboccal.recept
Nem kell többet irigykedve nézned a családtagjaidat, ahogy csodás, forró fasírtokat eszegetnek. Ha vegetáriánus vagy, akkor sem kell lemaradnod, hiszen szuper vagdaltakat készíthetsz zöldségekből is!
http://www.nosalty.hu/ajanlo/vagany-vegavagdaltak
A Tortabirodalomban minden a torta körül forog. Tippek, ötletek, dekorációs trükkök egy helyen – hiszen egy ünnepi desszertként felszolgált tortánál különösen fontos a szép külső és az ötletesség a krémes, habos vagy éppen fanyar és tömör ízek mellett. A most következő torta tökéletes választás a közelgő Valentin-napra, de szülinapra vagy akár farsangi záróakkordként is megállja a helyét!
http://www.nosalty.hu/ajanlo/unnepi-gesztenyes-meggytorta