A mama főztje.

Szeles Edit weboldala ahol megtalálhatóak :receptek,praktikus ötletek,tippek tanácsok,minden mennyiségben.virágápolás,jó könyvek,sport,film,érezd itt jól magad,csak lazán...semmi politika.

RECEPTEK HÉT 

Igazi piaci lángos

 

(forrás facebook)

Hozzávalók:1 kg liszt,5-6 dl langyos víz (kb.),1 élesztő
pici cukor (az élesztő futtatásához).2 kávéskanál só
olaj a sütéshez és a formázáshoz

Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell lennie, mint más kelesztett tésztának pl.: a pogácsa, vagy talán egy picit keményebb, de nem sokkal. Ezt megkelesztjük és ha megkelt olajos kézzel lángost formázunk, majd bő olajban kisütjük. Ezt a receptet egy piaci lángossütő néni árulta el.

Még egy lángos ötlet.

http://www.nyammm.hu/2012/06/az-igazi-langos-1957-ota-in-memoriam.html

Rumos sárgadinnyeleves

 

http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/rumos_sargadinnyeleves

Barackos piskóta 

 http://olcso-receptek.hu/edes-sutemenyek/barackos-piskota/

A 15 perces " ubibefőtt"

(forrás facebook)

Gyors uborka!! 1kg apró uborka,1 csokor kapor,1 fej fokhagyma,3-4 szem borókabogyó,mustármag,feketebors,1 kanál só és 1 kanál 20% -os ecet. Cukor ízlés szerint! Annyi víz ami ellepi az uborkát!!A vízbe rakom a sót,ecetet és a fűszereket majd felforralom.Belerakom a tisztított és bevágott uborkákat a kaprot és a fokhagyma gerezdeket.Együtt újra forralom majd hagyom kihűlni és utána lefedve hűtőbe rakom. Estére már kész a ropogós friss uborka!! Nem ír cukrot de én teszek majd bele.

Mojito alkoholos változat

http://koktel.idea.hu/mojito#/mojito

Lecsó .

Ha fel kell sorolnunk néhány ízig-vérig magyar ételt, akkor a harmadik-negyedik helyet szinte biztosan kiköveteli magának a lecsó. Pedig ez a zöldséges ragu nem nálunk született.

http://www.mindmegette.hu/lecso-lecso-48017

Lusta lángos.

http://www.mindmegette.hu/lusta-langos_1.recept

Joghurtos rukkolakrémleves caprese nyárssal

http://www.mindmegette.hu/joghurtos-rukkolakremleves-caprese-nyarssal.recept

Sárgabarackos pite újragondolva

http://www.mindmegette.hu/sargabarackos-pite-ujragondolva.recept 

Sajtos-szalonnás töltött paprika

 http://www.mindmegette.hu/sajtos-szalonnas-toltott-paprika.recept

Piknik pite

(forrás facebook)

Hozzávalók:

500 g liszt,1 dl tej,50 g élesztő,pici cukor,só,friss kapor,250 g túró
majonéz, amennyit felvesz,5 gerezd fokhagyma,petrezselyem,1 ek tejföl
4-5 db paradicsom.só,sajt,olaj.
Elkészítés:
A langyos tejbe tesszük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Amíg felfut ez a keverék, addig kimérjük a fél kg lisztet és bele keverjük a sót., Majd a közepébe mélyedést készítünk. Ide kerül az élesztő. Kézzel, vagy villával elkezdjük az élesztőhöz keverni a lisztet. Amíg összeáll a tészta, egy kis langyos vizet érdemes hozzáadni. Kb. 10 percig dagasztjuk, gyúrjuk. Amikor a tészta szép sima, tálba tesszük, megszórjuk kevés liszttel, letakarjuk konyharuhával, és meleg helyen kelesztjük fél órát. Két lap tésztát nyújtunk. 
A paradicsomokat nem túl vékony szeletekre vágjuk. Ráhelyezzük az egyik kinyújtott tésztára.
A töltelékhez a túrót, a majonézt, a kaprot, a petrezselymet, a sót, fokhagymát, tejfölt, sajtot elkeverjük
A paradicsomokra egy ek. tölteléket rakunk, a tetejére még tehetünk sajtot. Ne rakjuk nagyon közel egymáshoz a paradicsomokat. A másik tésztalappal betakarjuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a széleit, vizes újjal összenyomkodjuk, hogy ne nyíljanak szét. Bő olajban vagy sütőben kisütjük.

Tökös tócsni.

 

 http://olcso-receptek.hu/gyors/tokos-tocsni/

Tévike ötlete.

Mit főzzek? Mi van itthon?
Mélyhűtőben: 8 karfiol rózsa. Kivettem kiolvadt.
Hűtőben: 1 pohár tejföl, tojás, 2 vékony szelet füstölt sonka.
Kamrában: sűritett paradicsom, hagyma, sóban eltett zeller levél, betűtészta.

Paradicsomleves: 1 jó diónyi reszelt hagymát kevés olajon megfuttatok, bele teszem a zeller zöldet , felengedem 1.5 liter vízzel és hozzá teszem a paradicsom pürét . Sót nem teszek bele mert a zeller levél sózott. Felforralom és két csapott evőkanálnyi betűtésztát bele főzök. Kihűtöm. /persze tészta nélkül is finom/

Karfiol tejfölös mártással: A kiolvadt karfiol rózsákat egy mély jénaiba teszem. 
1 tejfölt elkeverek 1 tojással, pici sóval és a karfiolra öntöm. Kevés piros paprikával megszórom és a mikró legmagasabb fokán 5-6 percig párolom./ Hogy ne kelljen a sütőben sütni ilyen melegben./ Közben az apróra vágott sonkát megpirítom és tálaláskor a pörcöt a karfiolra öntöm. Még melegen megszórhatjuk reszelt sajttal is. Fejes saláta illik hozzá.
 

Hot-dog kifli

 http://www.desszert.eu/hot_dog_kifli_recept

Zöldfűszeres-sonkás palacsinta

http://tinyurl.com/klazyh9

Bolognaival töltött palacsinta

http://www.nosalty.hu/recept/bolognaival-toltott-palacsinta

Rántott palacsinta

 http://www.nosalty.hu/recept/rantott-palacsinta-marzocco-konyhajabol

Újhagymás krumplisaláta

http://www.nosalty.hu/recept/ujhagymas-krumplisalata-andi-konyhajabol

Csőben sült sajtos csirkemell sonka 

http://www.nosalty.hu/recept/csoben-sult-sajtos-csirkemell-sonka

Wasabis krumpli 

http://www.nosalty.hu/recept/wasabis-krumpli

A hagyományos vasárnapi ebéd 

5 tipp quiche-hez

(forrás: facebook)

Házi trapista sajt
(ezúttal rozmaringgal ízesítve)
Hozzávalók:

50 dkg túró,1 l zsíros házi tej1 kk só,5 dkg vaj,1 tojássárgája,1 ág friss rozmaring

Így készítettem:

1. A tejet felmelegítettem kb. 80 fokosra (az a lényeg, hogy ne forrjon fel).
Belemorzsoltam a túrót, megsóztam, beleszórtam az apróra vágott rozmaring leveleket, majd tovább melegítettem.
2. Amikor a tejet "összekapta" a túró (kicsapódott belőle az író), egy szűrőbe öntöttem, lecsöpögtettem.
3. A vajat egy lábasban felolvasztottam. Beletettem a lecsöpögött túrós masszát és a tojássárgáját, majd takaréklángon fakanállal addig kevertem, míg sima, csomómentes olvadt sajtot kaptam.
4. Két desszertgyűrű belsejét vékonyan megkentem vajjal, belekanalaztam a még forró sajtot. Amikor kihűlt, óvatosan kivettem a kész házi trappistát. Frissen is fogyasztható, 1-2 nap szikkadás után pedig ugyanúgy szeletelhető, reszelhető, mint a bolti.
Desszertgyűrű helyett akár tálkákban is formázható, és természetesen rozmaring nélkül is készíthető.

 http://www.stop.hu/eletmod/karalabeleves-grizgaluskaval/1152175/#null

Mini leveles pizzás csigák

 http://www.nosalty.hu/recept/mini-leveles-pizzas-csigak

Vienetta 2.

http://www.nosalty.hu/recept/vienetta-2 

Kleftiko

 

http://www.nosalty.hu/recept/kleftiko

Sertéstarja, a grillezés adu ásza

 

A tarja a sertés egyik legkönnyebben és legtöbbféleképp elkészíthető része. Mivel zsírban bővelkedik, így nem szárad ki, ezért egyben vagy szeletben elkészítve is ízletes fogás válhat belőle. Ezek a tulajdonságai teszik a nyári grillszezon egyik adu ászává, hiszen kezdő háziasszonyok is biztos sikert érhetnek el vele.

http://www.mindmegette.hu/sertestarja-a-grillezes-adu-asza-48501

Híres emberek - kedvenc ételek

Régi idők szakácskönyveit lapozgatva az embert megérinti az adott kor varázsa, és rájön, hogy egy igazi szakácskönyv jóval több, mint receptek gyűjteménye: kiolvasható belőle történelem, földrajz, élővilág, orvoslás vagy művészet.

 http://www.mindmegette.hu/hires-emberek-kedvenc-etelek-31735

Pácolt sajtok

A sajtok pácolása remek mulatság. Rengeteg kombinációt kipróbálhatunk, marinálhatjuk is a sajtokat, különféle textúrájú alapanyagokat megannyi érdekes fűszerrel házasíthatunk össze. Az eredményt adhatjuk előételként, felhasználhatjuk salátákhoz vagy akár grillezhetjük is.

Tárkonyos zöldbableves

 http://www.nosalty.hu/recept/tarkonyos-zoldbableves-veratol

Hagymagombóc II

http://www.mindmegette.hu/hagymagomboc-ii.recept

Dobd fel a megszokott köreteket!

 http://www.nosalty.hu/ajanlo/dobd-fel-megszokott-koreteket

Madártej szelet

 

(kedvenc kedvenc oldalam Nosalty)

http://www.nosalty.hu/recept/madartej-szelet-tami-konyhajabol

Debreceni tésztában

http://www.nosalty.hu/recept/debreceni-tesztaban

Dobált krumpli

http://www.nosalty.hu/recept/dobalt-krumpli 

Mustáros szelet pirospaprikás nokedlivel

http://www.nosalty.hu/recept/mustaros-szelet-pirospaprikas-nokedlivel

Tojás-banán paleocsinta

http://www.nosalty.hu/recept/tojas-banan-paleocsinta 

Zebra kocka

http://www.nosalty.hu/recept/zebra-kocka-sutotoktol 

Sült hagymás puliszka

 http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/sult_hagymas_puliszka

Formabontó vaníliás karika

 http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/formabonto_vanilias_karika

Posírozott tojás salátaágyon fűszeres avokádó- és kenyérkockákkal

http://www.mindmegette.hu/posirozott-tojas-salataagyon-fuszeres-avokado-es-kenyerkockakkal.recept

A sokféle sült krumpli

A sült krumpli meglehetősen egyszerűnek és egysíkúnak tűnő étel, holott számos izgalmas változatban elkészítve nem feltétlenül kell a gyorséttermek világát idéznie…

http://www.mindmegette.hu/a-sokfele-sult-krumpli-48487

Becsinált leves!

 http://www.nosalty.hu/ajanlo/nagyi-specialitasa-becsinalt-leves

Babapiskótával töltött ostya

 http://www.nosalty.hu/recept/babapiskotaval-toltott-ostya

 Egyszerű fűszeres oldalas

 http://www.nosalty.hu/recept/egyszeru-fuszeres-oldalas

Spárgás-zöldborsós rizottó

http://www.nosalty.hu/recept/spargas-zoldborsos-rizotto

Kelbimbós zöldségleves tésztával

http://www.nosalty.hu/recept/kelbimbos-zoldsegleves-tesztaval

Zsenge tök, a tavaszi megújító

http://www.mindmegette.hu/zsenge-tok-a-tavaszi-megujito-48475

5 tipp, hogyan készíts pestót

 http://www.nosalty.hu/ajanlo/5-tipp-hogyan-keszits-pestot

Rákóczi túrós

 

 

 http://desszert.eu/rakoczi_turos

Batyu.

 

 

(forrás:facebook Szabó Anna)

 

Hozzávalók

Csirke alsócomb sütve
Krumplipüré
Hagymával dinsztelt gomba (apróra vágott)
Leveles tészta
15X15 cm-es lapokat készítek a leveles tésztából
A lapokat olajjal megkenem
1-1,5 evőkanál krumplipürét teszek rá
Krumplipürére teszem a hagymán ledinsztelt gombát
Ebbe beleállítom a csirkecombot
És a lapok széleit összehúzom hogy csomag alakja legyen, majd rögzítem cérnával
A csirkecomb csontos részét betekerem alufóliába hogy ne égjen meg és szép maradjon sütés közbe.
Mielőtt sütőbe teszem, felvert tojással megkenem!
180 Fokos sütőbe körülbelül 20 percig sütöm!!!

Nagyon fontos hogy mindent hidegen jól lehűtve kezeljük és rakjuk össze, mert különben a lapok szétesnek!!!!!

Petrezselymes-hagymás rántott csirke

 

 http://www.nosalty.hu/recept/petrezselymes-hagymas-rantott-csirke

Pihe-puha túrós süti

http://www.nosalty.hu/recept/pihe-puha-turos-suti

Gyors túrós-epres desszert

 http://www.nosalty.hu/recept/gyors-turos-epres-desszert

Gyors csodák: májas ételek.

A máj felhasználására valóban széles a választék: levesek, főételek, pástétomok alapanyaga, de rétest is tölthetünk vele, vagy akár tortát is süthetünk belőle. Ráadásul nagyon gyorsan varázsolhatunk belőle finom ebédet vagy vacsorát, ami sokszor fontos szempont.

http://www.mindmegette.hu/gyors-csodak-majas-etelek-46039 

Húsos gombóc párolt káposztával

http://www.nosalty.hu/recept/husos-gomboc-parolt-kaposztaval

Sütőben sült sajtos padlizsán

http://www.nosalty.hu/recept/sutoben-sult-sajtos-padlizsan

Töltött csirke

http://www.nosalty.hu/recept/toltott-csirke-reszegen

Néger szelet

http://www.nosalty.hu/recept/neger-szelet-il-di-konyhajabol

Marlenka

 http://www.nosalty.hu/recept/marlenka-ahogy-mi-csinaljuk

Kucsmagombás, medvehagymás pite

(ezt kipróbálom)

http://www.nosalty.hu/ajanlo/kucsmagombas-medvehagymas-pite

Cake pop – az új sztársüti

http://www.nosalty.hu/ajanlo/cake-pop-uj-sztarsuti

Csokihabos

http://www.nosalty.hu/recept/csokihabos-sutes-nelkul 

Hangyaboly sütemény

http://www.nosalty.hu/recept/hangyaboly-sutemeny

Snickers szelet

 

http://www.nosalty.hu/recept/snickers-szelet-szabone-konyhajabol 

Avokádós-medvehagymás krém 

http://www.nosalty.hu/recept/avokados-medvehagymas-krem 

Meggyes -tejfölös sütemény

 http://olcso-receptek.hu/edes-sutemenyek/gyumolcsos-sutik/meggyes-cseresznyes-sutik/meggyes-tejfolos-sutemeny/

Rántott csirkefarhát és nyak

 http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/rantott_csirke_farhat_es_nyak

Hagymás-krumplis csirke-egytál

http://www.mindmegette.hu/hagymas-krumplis-csirke-egytal.recept

Mecseki medvehagymás tészta

http://www.mindmegette.hu/mecseki-medvehagymas-teszta.recept

Somlói aprópecsenye

 http://www.mindmegette.hu/somloi-apropecsenye.recept

Gombás-medvehagymás tortellini

 http://www.mindmegette.hu/gombas-medvehagymas-tortellini.recept

A legegyszerűbb diétás madártej

 http://jegeskave.hu/naplok/11/egy-laikus-gasztroblogja-kaloria-szamolas-jegyeben/legegyszerubb-madartej

Medvehagymás lángos

 http://www.mindmegette.hu/medvehagymas-langos.recept

A ponty

Édesvízi hal, őshazája valószínűleg Ázsia, azonban mára már minden földrészen megtalálható a tenyésztés következtében. Ízletes húsa meglehetősen szálkás, az idősebb példányoké pedig zsíros is. A ponty Magyarországon a legtöbbet fogyasztott halfajta, sok magyaros halétel alapanyaga (pl. rácponty, rántott hal, halpaprikás).

 http://www.nosalty.hu/alapanyag/ponty

Medvehagymás finomságok

Ízre a fokhagyma és a snidling ügyes keveréke. Lehet belőle levest készíteni, ízesíthetünk vele bármilyen főételt, készíthetünk vele fűszervajat, jó körözöttbe, tökéletes tésztákba, szószokba, salátákba.

http://www.mindmegette.hu/valogatas/medvehagymas-finomsagok-490

Ragacsos kókusztorta

 http://desszert.eu/ragacsos_kokusztorta_recept

Kakaós csiga mogyorókrémmel

 http://www.nosalty.hu/recept/kakaos-csiga-mogyorokremmel

Sörös gulyásleves

 

 http://www.nosalty.hu/recept/soros-gulyasleves

 

Harcsapaprikás medvehagymás nokedlivel

 

 

 http://www.nosalty.hu/recept/harcsapaprikas-medvehagymas-nokedlivel

Kókuszbundás hús rumos majonézzel

 http://kifoztuk.hu/receptjeink/item/kokuszbundas-hus-rumos-majonezzel

Sajtos pogácsa baconnel

http://www.femcafe.hu/cikkek/recept/sajtos-pog

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 150
Tegnapi: 33
Heti: 150
Havi: 1 458
Össz.: 9 594 661

Látogatottság növelés
Oldal: RECEPTEK HÉT
A mama főztje. - © 2008 - 2024 - szeles-edit.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »