A mama főztje.

Szeles Edit weboldala ahol megtalálhatóak :receptek,praktikus ötletek,tippek tanácsok,minden mennyiségben.virágápolás,jó könyvek,sport,film,érezd itt jól magad,csak lazán...semmi politika.

RECEPTEK NYOLC

 Karamellás Sport szelet

http://www.nosalty.hu/recept/karamellas-sport-szelet 

Pudinggal töltött csokis fánk

 http://www.nosalty.hu/recept/pudinggal-toltott-csokis-fank

Gyors bögrés pizzatészta

 http://www.nosalty.hu/recept/gyors-bogres-pizzateszta

 Francia almatorta

(jó kis oldal, érdemes tekeregni rajta.)

http://izeskalandok.blogspot.hu/2010/10/francia-almatorta.html

Szalámis kiflik

http://www.mindmegette.hu/szalamis-kiflik.recept

Bundás alma

 http://olcso-receptek.hu/gyors/bundas-alma-2/

Sport szelet

http://aprosef.hu/sport_szelet_recept

Tiramisu golyók

http://www.nosalty.hu/recept/tiramisu-golyok

Gombakarrier

http://www.nosalty.hu/ajanlo/gombakarrier

Bounty kehely

 http://www.nosalty.hu/recept/bounty-kehely

Mézes-mustáros csirke tésztaágyon.

http://www.mindmegette.hu/mezes-mustaros-csirke-tesztaagyon.recept

Zserbólinzer

 http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/zserbo_linzer

 E 80 torta Moha módra

(ha nyerek a lottón és időmilliomos leszek)

 http://www.mohakonyha.hu/2013/08/e-80-torta-moha-modra.html

Sajtos roló

http://kifoztuk.hu/receptjeink/item/sajtos-rolo 

Spagetti carbonara

http://www.nosalty.hu/recept/spagetti-carbonara-tomatotree-konyhajabol

Édesség 15 perc alatt? Nem lehetetlen!

 http://www.nosalty.hu/ajanlo/edesseg-15-perc-alatt-nem-lehetetlen

Sült csirke kakukkfűvel, körtével

http://receptvarazs.hu/receptek/recept/sult_csirke_kakukkfuvel_kortevel

FŰSZERES KLAFANC

(Forrás Rózsa Melinda)

Kerítesz valami húst. Olyan kéne, amit csíkokra lehet vágni. Csíkokra vágod.

Egy tálban megcsinálod a pácot: olajat öntesz bele (nyilván az extra szűz olívaolaj a tuti, de jó lesz a sima napraforgóolaj is), sóval nem spórolsz, aztán valami ütős fűszerkeverék kell neki. Attól függ, milyen a hús. Én a sertéscsíkokhoz a Naschmarkton beszerzett Wildgewürzre nyúltam rá, ami egy tipikus osztrák fűszerkeverék vadhúsokhoz, de szerintem a házidesznyó is komálja. Van benne babérlevél összetörve, feketebors, szegfűbors, a többit nem tudom, mert nincs ráírva. Na, akkor beleteszed a húst, aztán az egész cuccot a hűtőbe, holnapig hozzá se nyúlj.

Kialszod magad, satöbbi, délelőtt nekiállsz a köretnek. Egyben, héjastul főzöd meg a krumplikat, utána pucolod csak meg, feldarabolod.

Kiszeded a húst a hűtőből, meg a pácból is. A pácot átöntöd egy lábasba, apróra vágott hagymát pirítasz rajta. Ebbe aztán beleborítod a krumplit, átforgatod, na, ez akkor kész is van.

Jöhet a hús. Még kotorsz valahonnan egy-két krumplit, és lereszeled, csak úgy nyersen, minél kisebb lyukú reszelőn. Belecsapsz egy tojást, falusi legyen és szép nagy (jó lesz ám a teszkós is, persze), meg annyi lisztet, „amennyit felvesz”. Ez egy nagyon hülye fordulat, utálok ilyet olvasni receptben én is. A lényeg, hogy olyan massza jöjjön ki belőle, amibe faszán bele lehet klafantyulni a húscsíkokat, jó vastagon rajt is marad, mert ebben a bundában fogod kisütni. Forró zsír vagy olaj, aranybarnaságig. Szerintem ide jobb a zsír, de csak ha házi, disznóvágásos, mert az ipari, az felejtős. Ideális esetben ugyanazé a disznóé, amelyiké a hús, ja, álmodik a nyomor, tudom.

Kisült? Akkor jó étvágyat.

Barátfüle gombával töltve.

 http://kifoztuk.hu/receptjeink/item/baratfuele-gombaval-toeltve

Csokis-almás máktorta

http://www.mindmegette.hu/csokis-almas-maktorta-lisztmentes.recept

Mozzarellával és paradicsommal sütött csirke-lángos

http://www.mindmegette.hu/mozzarellaval-es-paradicsommal-sutott-csirke-langos.recept

Linzertorta

 http://www.mindmegette.hu/linzertorta-48566

5 recept őszkezdéshez

http://www.nosalty.hu/ajanlo/5-recept-oszkezdeshez

Cseresznyés pite Twin Peaks-ből

 http://www.nosalty.hu/recept/cseresznyes-pite-twin-peaks-bol

Saláta medvehagymával és sprotnival

http://www.nosalty.hu/recept/salata-medvehagymaval-sprotnival

Tésztatakaró alatt sült csirke

 http://www.nosalty.hu/recept/tesztatakaro-alatt-sult-csirke

Angol keksz

 http://kifoztuk.hu/receptjeink/item/shortbread-angol-teakeksz

Túrós haluska lapockapörkölttel


 

http://www.nosalty.hu/recept/turos-haluska-lapockaporkolttel

Milánói töltött csirke

http://www.nosalty.hu/recept/milanoi-toltott-csirke

Jönnek az esős napok...Egy kis süti ajánló

 http://www.nosalty.hu/ajanlo-cikkek/sutiajanlo

Mosolygós szőlőszemek a konyhában

Általában szőlőt csak csemegézésre veszünk, ritkán főzünk vele. Pedig kitűnő alapanyag, pikáns, elegáns és hétköznapi húsételek, sütik és lekvárok kötelező őszi tartozéka!

http://www.nosalty.hu/ajanlo/mosolygos-szoloszemek-konyhaban 

Bögrés palacsinta

 http://olcso-receptek.hu/palacsintak/bogres-palacsinta/

Egészséges, gyors vacsora

Notórius későn hazaérőknek, családoknak, diákoknak, szóval sokunknak állandó gyötrelme, hogy mit együnk vacsorára, ha gyors és egészséges alternatívát szeretnénk.  

 http://www.nosalty.hu/ajanlo/egeszseges-gyors-vacsora

Gundel módra

A Gundel név hallatán kinek a legendás városligeti étterem, kinek a világhíres palacsinta, másoknak a magyar gasztronómia legnagyobb hatású családja jut eszébe. Ha pedig egy képzeletbeli terített asztalon a Gundel családhoz köthető összes fogást feltálalnánk, a magyar (no meg a francia) konyha remekeinek szédítő finomságai várnák a vendégeket!

http://www.mindmegette.hu/gundel-modra-48494

Szalonnás burgonyasaláta

http://www.mindmegette.hu/szalonnas-burgonyasalata.recept 

Zöldséges palacsinta

http://www.nosalty.hu/recept/zoldseges-palacsinta

Kicsit sem uncsi pirítósok.

Mi az? Lehet francia, velős, paradicsomos, halas, padlizsános, édes és sós. Hát a pirítós! Ne csak magában fogyaszd!  

http://www.nosalty.hu/ajanlo/kicsit-sem-uncsi-piritosok

5 különleges szósz csirkéhez

A befőttek és lekvárok mellett érdemes néhány különlegesebb szószt is bespájzolni, amit bármikor elővehetünk, ha fel szeretnénk dobni az egyszerű, hétköznapi fogásokat!

 http://www.nosalty.hu/ajanlo/5-kulonleges-szosz-csirkehez

Sült spagetti

 

(fotó:nosalty)

(forrás Ízes Itália)

Hozzávalók 4 személyre: 400 g spagetti, paradicsomszósz, 50 g reszelt, ha puhább, akkor morzsolt juhsajt, fokhagyma, olívaolaj, só.
Forraljunk vizet, tegyünk bele sót és főzzük ki a spagettit, ahogy szoktuk. A fogkemén y tésztát szűrjük le és adjuk hozzá, izlés szerint mennyiségben a paradicsomszószt és a sajtot. Egy serpenyőben olívaolajon pirítsunk aranyszínűre két gerezd fokhagymát. amikor ezzel végeztünk, borítsuk bele a spagettit, nyomkodjuk le, mintha valami omlett lenne. süssük meg az egyik oldalát, borítsuk ki egy tényérre, majd tegyük vissza a serpenyőbe és süssük meg a másik oldalát is. Melegen tálaljuk.

Magas Tátra.

 

http://olcso-receptek.hu/edes-sutemenyek/kremesek/magas-tatra/

Hamis leveles puncsos roló

(kipróbálom sajtkrémmel, füstöltsajjtal)

 http://olcso-receptek.hu/edes-sutemenyek/hamis-leveles-puncsos-rolo/

Itt a szilvaszezon!

"A szilva nemcsak a nyár, hanem az ősz egyik legkedveltebb gyümölcse is – az asztalon tálakba helyezett lila szemek mindenképpen csipegetésre hívnak és arra, hogy nyersen bekapkodjunk belőle, ha már arra járunk. A szilva nagyon jó hashajtó, akinek ilyen problémája van, első körben gyógyszer helyett próbálkozzon meg a gyümölccsel, mert az enyhébb panaszokat orvosolni lehet vele."

http://www.nosalty.hu/ajanlo/itt-szilvaszezon

Szilvás kalács

http://www.mindmegette.hu/szilvas-kalacs.recept

Süss fánkot!

"Nem várunk a fánksütéssel télig, most vágyunk a baracklekváros tésztagömböcökre! Mutatjuk, hogyan készítsd, ha te is kedvet kaptál hozzá!"

 http://www.nosalty.hu/ajanlo/suss-fankot

Krumplipizza

 http://www.nosalty.hu/recept/krumplipizza

Márványos pite...

Szerintem egy egyszerű tepsiben is meg lehet sütni

http://olcso-receptek.hu/edes-sutemenyek/marvanyos-pite/

Vasutas szelet.

 http://olcso-receptek.hu/edes-sutemenyek/vasutas-szelet-maskepp/

Zöldséges krumplileves

http://www.nosalty.hu/recept/zoldseges-krumplileves

Baconös virsli sajtos spárgával

 http://www.nosalty.hu/recept/baconos-virsli-sajtos-spargaval

Virslivel töltött túrós csusza

http://www.nosalty.hu/recept/virslivel-toltott-turos-csusza

Gubakenyér

http://www.nosalty.hu/recept/gubakenyer

Szilvás pite.

http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/szilvas_pite 

Klasszikus padlizsánkrém

http://www.nosalty.hu/recept/klasszikus-padlizsankrem

Rigó Jancsi fagylalt

http://www.nosalty.hu/recept/rigo-jancsi-fagylalt

Szilvalekvár kevergetés nélkül.

(fotó:házipatika.com)

 http://www.befottkompotsavanyusag.com/szilvalekvar-kevergetes-nelkul.html

Tévikétől egy könnyű nyári .....

(kép: Xsara)

Paprikás lisztben forgatott sült hal, sóska krémmel körítve. A sóska krémet a következőképpen készítettem: 1 doboz kiolvasztott, fagyasztott sóskát kb. egy evőkanálnyi vajjal felfőztem, hozzá adtam egy teáskanálnyi reszelt hagymát, kevés sót és 2 nagy evőkanál tejfölben elkevert, 1 csapott evőkanál étkezési keményítővel újból felforraltam. 1 evőkanálnyi Nyírfacukorral enyhítettem a savanyúságán. Nekünk jól esett. 

Aszaltszilvával és füstöltsajttal töltött csirkemell.

 http://olcso-receptek.hu/szarnyas/aszalt-szilvaval-es-fustolt-sajttal-toltott-csirkemell-baconbe-tekerve/

Házi csirkemájkrém Ízhuszártól

(Nagyon finom. Szoktam ilyet csinálni)

http://www.nosalty.hu/recept/hazi-csirkemajkrem-izhuszartol

Szalonnás-hagymás csirkemáj cukkinis lecsóval

 http://www.mindmegette.hu/szalonnas-hagymas-csirkemaj-cukkinis-lecsoval.recept

Receptötletek kovászos uborkára.

A savanyúságok közül talán a kovászos uborka elkészítése a legegyszerűbb, hiszen nem igényel különösebb főzést, dunsztolást, mert a napon érlelődik meg, ráadásul kisebb mennyiségben is elkészíthető. Sokféle recept létezik rá, szinte minden családban másképpen fűszerezik. Megmutatjuk, mi hogyan szeretjük!

 http://tinyurl.com/kqosprz

Bográcsos csülökpörkölt

http://www.nosalty.hu/recept/bogracsos-csulokporkolt-2-csulokporkolt-3

Mákos-fahéjas-mézes nudli

http://www.nosalty.hu/recept/makos-fahejas-mezes-nudli

Házi vegeta.

 

Augusztus végi-szeptember elejei eltevésnél – amikor a hozzávalók olcsón beszerezhetők – érdemes bespájzolni az őszi-téli hónapokra ezt a remek ételízesítőt, melyben az ízfokozót a természet adja.

Elkészítése nagyon egyszerű!

Az alapanyagokat – minél kisebb lyukú – húsdarálón megtisztításuk után „letekerjük”, vagy az apróra vágott darabokat turmixgépben törjük össze. Ízlés szerint sózzuk, egy jó órán át állni hagyjuk, majd tetszés szerinti nagyságú befőttes üvegekbe töltjük.

A lezáráskor egy réteg celofánra késhegynyi nátrium-benzoátot szórunk, erre jön a következő celofán – így a kettő között marad a tartósító -, majd a fedőt jó erősen rácsavarjuk.

Ételízesítőnket ezt követően bárhol tárolhatjuk, egy éven keresztül garantáltan felhasználható.

No és a hozzávalók (egy családi adaghoz):

fél kg vöröshagyma,3-4 fej fokhagyma,1 kg sárgarépa,fél kg petrezselyemgyökér,1 nagy (öklömnyi nagyságú) darab zellergumó,
hasonló nagyságú karalábé,fél kg paradicsom,ugyanennyi édes paprika (kimagozva), fél kg karfiol.
Zeller- és petrezselyemzöldet ízlés szerint adagolhatunk hozzá.
Csodálatos íz tartósítószerek és ízfokozók nélkül minden olyan ételbe, amelyhez használtunk korábban is valamilyen mesterséges ételízesítőt – amit örökre felejtsünk el.

(Forrás Barbi konyhája)

Vereb pulykaszárnya.

(fotó Nosalty)

1 db pulykaszárnyat kettévágva bedörzsölöm sóval, majoránnával, borssal, beleteszem egy fedeles jénaiba, körberakom felezett félérett szilvával, és ráöntök kb. 1 dcl tyúkzsírt, és fél deci vizet, majd lefedem és lassú tűzön, sütőben megsütöm. Krumplipürét és rukkola salátát, vagy ubi salátát adok mellé, de ha van otthon egy kis vörös bor, akkor víz helyett azt öntöm alá! Nagyon finom étel, nem hizlal!

Én egy doboz sört öntök rá lehetőleg barna sört. Csirkét, oldalast, bármilyen húst csak sörben sütök lehetőleg házi zsírral.

Friss tejszínes sóskamártás

 

http://www.nosalty.hu/recept/friss-tejszines-soskamartas

Petrezselymes újburgonya

http://www.nosalty.hu/recept/petrezselymes-ujburgonya

Sajtos-sonkás

http://www.nosalty.hu/recept/sajtos-sonkas-tarja

Olvadó belsejű mogyorós csokitorta

 

http://www.nosalty.hu/recept/olvado-belseju-mogyoros-csokitorta

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 148
Tegnapi: 33
Heti: 148
Havi: 1 456
Össz.: 9 594 659

Látogatottság növelés
Oldal: RECEPTEK NYOLC
A mama főztje. - © 2008 - 2024 - szeles-edit.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »