http://www.nosalty.hu/recept/karamellas-sport-szelet
http://www.nosalty.hu/recept/pudinggal-toltott-csokis-fank
http://www.nosalty.hu/recept/gyors-bogres-pizzateszta
(jó kis oldal, érdemes tekeregni rajta.)
http://izeskalandok.blogspot.hu/2010/10/francia-almatorta.html
http://www.mindmegette.hu/szalamis-kiflik.recept
http://olcso-receptek.hu/gyors/bundas-alma-2/
http://aprosef.hu/sport_szelet_recept
http://www.nosalty.hu/recept/tiramisu-golyok
http://www.nosalty.hu/ajanlo/gombakarrier
http://www.nosalty.hu/recept/bounty-kehely
http://www.mindmegette.hu/mezes-mustaros-csirke-tesztaagyon.recept
http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/zserbo_linzer
(ha nyerek a lottón és időmilliomos leszek)
http://www.mohakonyha.hu/2013/08/e-80-torta-moha-modra.html
http://szepsegtar.blogspot.hu/2010/06/grillazs-torta.html
http://www.nosalty.hu/recept/vorosboros-lecsos-kaposzta-tarjaval
http://www.nosalty.hu/recept/sajtos-palacsinta-evi-neni-konyhajabol
http://www.nosalty.hu/recept/tejfolos-lencsefozelek-csulokkel
http://www.mindmegette.hu/cukkinis-sajtos-teszta-csoben-sutve.recept
http://citromhab.blogspot.hu/2012/03/gundel-palacsinta.html
http://www.nosalty.hu/recept/nutellas-turogomboc
http://kifoztuk.hu/receptjeink/item/sajtos-rolo
http://www.nosalty.hu/recept/spagetti-carbonara-tomatotree-konyhajabol
http://www.nosalty.hu/ajanlo/edesseg-15-perc-alatt-nem-lehetetlen
http://receptvarazs.hu/receptek/recept/sult_csirke_kakukkfuvel_kortevel
(Forrás Rózsa Melinda)
Kerítesz valami húst. Olyan kéne, amit csíkokra lehet vágni. Csíkokra vágod.
Egy tálban megcsinálod a pácot: olajat öntesz bele (nyilván az extra szűz olívaolaj a tuti, de jó lesz a sima napraforgóolaj is), sóval nem spórolsz, aztán valami ütős fűszerkeverék kell neki. Attól függ, milyen a hús. Én a sertéscsíkokhoz a Naschmarkton beszerzett Wildgewürzre nyúltam rá, ami egy tipikus osztrák fűszerkeverék vadhúsokhoz, de szerintem a házidesznyó is komálja. Van benne babérlevél összetörve, feketebors, szegfűbors, a többit nem tudom, mert nincs ráírva. Na, akkor beleteszed a húst, aztán az egész cuccot a hűtőbe, holnapig hozzá se nyúlj.
Kialszod magad, satöbbi, délelőtt nekiállsz a köretnek. Egyben, héjastul főzöd meg a krumplikat, utána pucolod csak meg, feldarabolod.
Kiszeded a húst a hűtőből, meg a pácból is. A pácot átöntöd egy lábasba, apróra vágott hagymát pirítasz rajta. Ebbe aztán beleborítod a krumplit, átforgatod, na, ez akkor kész is van.
Jöhet a hús. Még kotorsz valahonnan egy-két krumplit, és lereszeled, csak úgy nyersen, minél kisebb lyukú reszelőn. Belecsapsz egy tojást, falusi legyen és szép nagy (jó lesz ám a teszkós is, persze), meg annyi lisztet, „amennyit felvesz”. Ez egy nagyon hülye fordulat, utálok ilyet olvasni receptben én is. A lényeg, hogy olyan massza jöjjön ki belőle, amibe faszán bele lehet klafantyulni a húscsíkokat, jó vastagon rajt is marad, mert ebben a bundában fogod kisütni. Forró zsír vagy olaj, aranybarnaságig. Szerintem ide jobb a zsír, de csak ha házi, disznóvágásos, mert az ipari, az felejtős. Ideális esetben ugyanazé a disznóé, amelyiké a hús, ja, álmodik a nyomor, tudom.
Kisült? Akkor jó étvágyat.
http://kifoztuk.hu/receptjeink/item/baratfuele-gombaval-toeltve
http://www.mindmegette.hu/csokis-almas-maktorta-lisztmentes.recept
http://www.mindmegette.hu/mozzarellaval-es-paradicsommal-sutott-csirke-langos.recept
http://www.mindmegette.hu/linzertorta-48566
http://www.nosalty.hu/ajanlo/5-recept-oszkezdeshez
http://www.nosalty.hu/recept/cseresznyes-pite-twin-peaks-bol
http://www.nosalty.hu/recept/salata-medvehagymaval-sprotnival
http://www.nosalty.hu/recept/tesztatakaro-alatt-sult-csirke
http://kifoztuk.hu/receptjeink/item/shortbread-angol-teakeksz
http://www.nosalty.hu/recept/turos-haluska-lapockaporkolttel
http://www.nosalty.hu/recept/milanoi-toltott-csirke
http://www.nosalty.hu/ajanlo-cikkek/sutiajanlo
Általában szőlőt csak csemegézésre veszünk, ritkán főzünk vele. Pedig kitűnő alapanyag, pikáns, elegáns és hétköznapi húsételek, sütik és lekvárok kötelező őszi tartozéka!
http://www.nosalty.hu/ajanlo/mosolygos-szoloszemek-konyhaban
http://olcso-receptek.hu/palacsintak/bogres-palacsinta/
Notórius későn hazaérőknek, családoknak, diákoknak, szóval sokunknak állandó gyötrelme, hogy mit együnk vacsorára, ha gyors és egészséges alternatívát szeretnénk.
http://www.nosalty.hu/ajanlo/egeszseges-gyors-vacsora
A Gundel név hallatán kinek a legendás városligeti étterem, kinek a világhíres palacsinta, másoknak a magyar gasztronómia legnagyobb hatású családja jut eszébe. Ha pedig egy képzeletbeli terített asztalon a Gundel családhoz köthető összes fogást feltálalnánk, a magyar (no meg a francia) konyha remekeinek szédítő finomságai várnák a vendégeket!
http://www.mindmegette.hu/gundel-modra-48494
http://www.mindmegette.hu/szalonnas-burgonyasalata.recept
http://www.nosalty.hu/recept/zoldseges-palacsinta
Mi az? Lehet francia, velős, paradicsomos, halas, padlizsános, édes és sós. Hát a pirítós! Ne csak magában fogyaszd!
http://www.nosalty.hu/ajanlo/kicsit-sem-uncsi-piritosok
A befőttek és lekvárok mellett érdemes néhány különlegesebb szószt is bespájzolni, amit bármikor elővehetünk, ha fel szeretnénk dobni az egyszerű, hétköznapi fogásokat!
http://www.nosalty.hu/ajanlo/5-kulonleges-szosz-csirkehez
(forrás Ízes Itália)
Hozzávalók 4 személyre: 400 g spagetti, paradicsomszósz, 50 g reszelt, ha puhább, akkor morzsolt juhsajt, fokhagyma, olívaolaj, só.
Forraljunk vizet, tegyünk bele sót és főzzük ki a spagettit, ahogy szoktuk. A fogkemén y tésztát szűrjük le és adjuk hozzá, izlés szerint mennyiségben a paradicsomszószt és a sajtot. Egy serpenyőben olívaolajon pirítsunk aranyszínűre két gerezd fokhagymát. amikor ezzel végeztünk, borítsuk bele a spagettit, nyomkodjuk le, mintha valami omlett lenne. süssük meg az egyik oldalát, borítsuk ki egy tényérre, majd tegyük vissza a serpenyőbe és süssük meg a másik oldalát is. Melegen tálaljuk.
http://olcso-receptek.hu/edes-sutemenyek/kremesek/magas-tatra/
(kipróbálom sajtkrémmel, füstöltsajjtal)
http://olcso-receptek.hu/edes-sutemenyek/hamis-leveles-puncsos-rolo/
"A szilva nemcsak a nyár, hanem az ősz egyik legkedveltebb gyümölcse is – az asztalon tálakba helyezett lila szemek mindenképpen csipegetésre hívnak és arra, hogy nyersen bekapkodjunk belőle, ha már arra járunk. A szilva nagyon jó hashajtó, akinek ilyen problémája van, első körben gyógyszer helyett próbálkozzon meg a gyümölccsel, mert az enyhébb panaszokat orvosolni lehet vele."
http://www.nosalty.hu/ajanlo/itt-szilvaszezon
http://www.mindmegette.hu/szilvas-kalacs.recept
"Nem várunk a fánksütéssel télig, most vágyunk a baracklekváros tésztagömböcökre! Mutatjuk, hogyan készítsd, ha te is kedvet kaptál hozzá!"
http://www.nosalty.hu/ajanlo/suss-fankot
http://www.nosalty.hu/recept/krumplipizza
Szerintem egy egyszerű tepsiben is meg lehet sütni
http://olcso-receptek.hu/edes-sutemenyek/marvanyos-pite/
http://olcso-receptek.hu/edes-sutemenyek/vasutas-szelet-maskepp/
http://www.nosalty.hu/recept/zoldseges-krumplileves
http://www.nosalty.hu/recept/baconos-virsli-sajtos-spargaval
http://www.nosalty.hu/recept/virslivel-toltott-turos-csusza
http://www.nosalty.hu/recept/gubakenyer
http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/szilvas_pite
http://www.nosalty.hu/recept/klasszikus-padlizsankrem
http://www.nosalty.hu/recept/rigo-jancsi-fagylalt
(fotó:házipatika.com)
http://www.befottkompotsavanyusag.com/szilvalekvar-kevergetes-nelkul.html
(kép: Xsara)
Paprikás lisztben forgatott sült hal, sóska krémmel körítve. A sóska krémet a következőképpen készítettem: 1 doboz kiolvasztott, fagyasztott sóskát kb. egy evőkanálnyi vajjal felfőztem, hozzá adtam egy teáskanálnyi reszelt hagymát, kevés sót és 2 nagy evőkanál tejfölben elkevert, 1 csapott evőkanál étkezési keményítővel újból felforraltam. 1 evőkanálnyi Nyírfacukorral enyhítettem a savanyúságán. Nekünk jól esett.
(Nagyon finom. Szoktam ilyet csinálni)
http://www.nosalty.hu/recept/hazi-csirkemajkrem-izhuszartol
http://www.mindmegette.hu/szalonnas-hagymas-csirkemaj-cukkinis-lecsoval.recept
A savanyúságok közül talán a kovászos uborka elkészítése a legegyszerűbb, hiszen nem igényel különösebb főzést, dunsztolást, mert a napon érlelődik meg, ráadásul kisebb mennyiségben is elkészíthető. Sokféle recept létezik rá, szinte minden családban másképpen fűszerezik. Megmutatjuk, mi hogyan szeretjük!
http://www.nosalty.hu/recept/bogracsos-csulokporkolt-2-csulokporkolt-3
http://www.nosalty.hu/recept/makos-fahejas-mezes-nudli
(Forrás Barbi konyhája)
(fotó Nosalty)
http://www.nosalty.hu/recept/friss-tejszines-soskamartas
http://www.nosalty.hu/recept/petrezselymes-ujburgonya
http://www.nosalty.hu/recept/sajtos-sonkas-tarja
http://www.nosalty.hu/recept/olvado-belseju-mogyoros-csokitorta