A mama főztje.

Szeles Edit weboldala ahol megtalálhatóak :receptek,praktikus ötletek,tippek tanácsok,minden mennyiségben.virágápolás,jó könyvek,sport,film,érezd itt jól magad,csak lazán...semmi politika.

TRÜKKÖK A KONYHÁBAN

 

 

 

Ezzel a 17 produktív DIY-trükkel örökre a kedvenc helyiséged lesz a konyha!

 http://www.nosalty.hu/ajanlo/17-diy-trukk-imadni-fogod-konyhad#galeria=1&kep=16

Így mosogat a mosogatógép.

 

http://hvg.hu/instant_tudomany/20140602_Video_Vegre_kiderut_mi_tortenik_a_mosogep

Kávéfőző vízkő oldása

leírás

A kávéfőző belsejét a vízkőtől úgy szabadíthatjuk meg, hogy jól teleengedjük vízzel, majd egy csomag citromsavat hozzákeverünk. Pár órát hagyjuk hatni, majd kiöblítjük.

 http://www.nosalty.hu/praktika/kavefozo-vizko-oldasa

Római tál tisztítása

A római tálat mindenképpen kíméljük a mosószeres víztől, mivel az agyagedény porózus felülete nemcsak a tiszta vizet szívja magába, hanem a vegyszereket is. Mosogatás előtt várjuk meg, hogy a tál kihűljön, majd forró vízzel és szivaccsal jól dörzsöljük át. Mosogatás után szabad levegőn hagyjuk jól kiszáradni, vagy tegyük a meleg sütőbe és ott szárítsuk meg, mert könnyen előfordulhat, hogy a nedvesen eltett edény a konyhaszekrényben megpenészedhet.

(én sós vízben szoktam elmosni)

http://www.nosalty.hu/praktika/romai-tal-tisztitasa 

A foszlós kalács titkai

Nem kertelünk: a foszlós kalácshoz nem elég egy jó recept. Szabályok vannak, melyeket muszáj betartani. Következzenek a titkok, pontról pontra, így garantáltan foszlós kalács kerül a húsvéti asztalra!

 http://www.nosalty.hu/ajanlo/foszlos-kalacs-titkai

Oldalas vásárlása

Arra ügyeljünk az oldalas vásárlásakor, hogy a csontok vágási felülete minél élénkebb színű legyen. A sötétpiros szín a frissességről árulkodik.

 http://www.nosalty.hu/praktika/oldalas-vasarlasa

Amit ne tegyünk az oldalassal

http://www.nosalty.hu/praktika/amit-ne-tegyunk-oldalassal

Számos receptúra a hús előfőzését kéri, a sütési idő így kétségkívül lényegesen lerövidül, mégsem szerencsés módszer, mert értékes ízanyagok vesznek kárba a főzőlében.

Omlós sült oldalas

Ha igazán omlós sült oldalast szeretnénk viszontlátni tányérjainkon, érdemes a sörben sütést kipróbálni, az eredmény fantasztikusan omlós hús lesz.

http://www.nosalty.hu/praktika/omlos-sult-oldalas

Az oldalast mindig a csontos felével lefelé helyezzük a tepsire, és sose gyorsan süssük, mindig közepes tűzön készüljön!

http://www.nosalty.hu/praktika/oldalas-sutese

Pácolt, szószos oldalas

Ha a minimál fűszerezésnél többre vágyunk, kaphat a sült oldalasunk ragacsos mézes-mázas külsőt, BBQ-szószosat vagy keleties ízvilágút, azt javasoljuk, hogy a pácokat a sütés vége felé kenjük a húsra, így biztosan nem ég szét a külseje.

http://www.nosalty.hu/praktika/pacolt-szoszos-oldalas

Meglepő, mire nem jó a banánhéj!

A háztartásban rengeteg dologra alkalmas a banánhéj, és bár azt nem állítjuk, hogy csodaszer, mégis meglepő helyeken használhatjuk sikerrel.

 http://www.hobbikert.hu/magazin/meglepo-mire-nem-jo-a-bananhej.html

Házi hurka és kolbász sütése

Ha azt szeretnénk, hogy a hurka és a kolbász ne durranjon ki sütés közben, mérsékelt lángon süssük! Melegítsük elő a sütőt, majd a hurkát és kolbászt 160-180 fokon lassan süssük szép pirosra. Ha az egyik oldala már megsült, fordítsuk meg óvatosan a tepsiben vagy jénaiban. Nem kell alá sem zsír, sem olaj, mert bőven sül ki belőle annyi zsiradék, hogy ne ragadjon le.

http://www.nosalty.hu/praktika/hazi-hurka-kolbasz-sutese

Egy hűtőszekrény, aminek lelke van!

A hűtőszekrényünk csendben, olykor hangosabban zümmög a konyhánkban. És csak ritkán jut eszünkbe, hogy milyen sokat köszönhetünk neki.

http://www.nosalty.hu/ajanlo/hutoszekreny-aminek-lelke-van

Borhoz is korcsolyát!

Borhoz borkorcsolya dukál! Ha már egyszer belekezdtünk az italkorcsolyázásba, nem mehetünk el szó nélkül a legnépszerűbb magyar nedűkhöz illő rágcsálnivalók mellett sem.

 http://www.nosalty.hu/ajanlo/borhoz-korcsolyat

Próbáld ki a mosódiót!

Mindennapi, de legalábbis heti rutinunk része. Külön a fehér és a színes, egy adag fekete – bosszankodunk, ha valamelyikből nem jön össze akkora mennyiség, hogy kimoshassuk a kedvenc pólónkat.

http://www.nosalty.hu/ajanlo/probald-ki-mosodiot 

Ben bolondbiztos konyhája.

Tudod, mi a blansírozás?

A blansírozás előfőzést jelent. A megtisztított nyers zöldséget szűrőkanálban 1-3 percre forró vízbe helyezzük, majd kiemeljük és hirtelen jéghideg vízzel lehűtjük. A hirtelen lehűtés a további puhulás megakadályozását szolgálja. Blansírozás után a zöldségek – a főzéssel ellentétben – ropogósak maradnak, erőteljes színüket megőrzik, nem csökken a vitamintartalmuk.

Halászlé részeg módra

(forrás facebook..)(fotó: mindmegette)

Hozzávalók:- 1 db 8-10 literes bogrács- kb.: 8-10 liter víz- 1 kg apró hal alap-lének- 1 kg nagyobb hal, nem alap-lének- 2 fej emberes hagyma-1db zöldpaprika- 1 db paradicsom- 2 kanál zsír- fűszerek
- 1-2 kg kenyér- és a legfontosabb: 8-10 liter minőségi bor (Kocsis Irma, Durbincs sógor stb.)

Elkészítése:
A főzéshez előkészített bográcsot öntsük fel hideg vízzel, majd lassú tüzet rakjunk alá, hogy oda ne kozmáljon. Eközben mi sem tétlenkedjünk, hanem kezdjünk hozzá a bor lassú, de annál élvezetesebb kóstolgatásához. Vigyázat! Egyszerre legfeljebb 1-2 litert fogyasszunk, különben egykönnyen a fejünkbe száll. Ha a víz már forrásban van, akkor vegyünk vissza a lángból, és óvatosan kóstoljuk meg a maradék borocskát. Ha a víz túlságosan forrna, akkor egyszerűen vegyük le, és hagyjuk hűlni egy kicsit. Amikorra a bor elfogyott, akkor már úgy sem fogunk emlékezni, hogy mit akartunk főzni, ezért a langyos vízben nyugodtan megmoshatják a lábukat, az apróhalat odadobálhatják a kutyának, a kenyeret pedig kenjék meg zsírral, egyenek hozzá hagymát, paprikát, meg paradicsomot. És mi legyen a nagyobb hal sorsa? A kocsmában adják el, vagy cseréljék el vegyes pálinkára.

Jó étvágyat a szabadtéri étkezéshez!

Csirke fűszersó

 

 http://kifoztuk.hu/receptjeink/item/csirke-fszerso?category_id=8

Kókuszdió vásárlása

 

Ne ragadjuk meg a boltban szembejövő első kókuszdiót, vizsgáljuk meg a polcon lévőket: az egyik végén 3 bemélyedést találunk, ha ezek puhák (netán penészesek is) semmi esetre se tegyük a kosarunkba. Fogjuk kézbe, rázzuk meg kicsit a gyümölcsöt, ha halljuk némi folyadék lötyögését benne, jó példánnyal van dolgunk, vihetjük haza.

http://www.nosalty.hu/praktika/kokuszdio-vasarlasa

Kókuszdió feltörése lépésről lépésre

Aki egyenesen a dióból kóstolta már a kókuszdió vakítóan fehér húsát, tudja, érdemes babrálni a feltörésével: a friss kókuszreszelék köszönőviszonyban sincs bolti változatával. Készíts velünk te is házi kókuszreszeléket!

http://www.nosalty.hu/ajanlo/kokuszdio-feltorese-lepesrol-lepesre

Palacsintatészta összeállítása

(lépésről lépésre)

http://www.nosalty.hu/praktika/palacsintateszta-osszeallitasa 

Palacsintatészta pihentetése

leírás

Sütés előtt minimum 1 órát pihentessük a tésztát lehetőleg a hűtőszekrényben. Pihentetés után keverjük át a masszát, és hígítsuk kevés tejjel, mert állás közben besűrűsödött.

http://www.nosalty.hu/praktika/palacsintateszta-pihentetese

Palacsinta sütése

http://www.nosalty.hu/praktika/palacsinta-sutese

Palacsintasütés leragadásmentesen

leírás

Némi olvasztott vajat keverve a palacsintatésztába nemcsak finomabb lesz a palacsinta, nem is ragad le sütéskor.

 

http://www.nosalty.hu/praktika/palacsintasutes-leragadasmentesen

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 79
Tegnapi: 33
Heti: 79
Havi: 1 387
Össz.: 9 594 590

Látogatottság növelés
Oldal: TRÜKKÖK A KONYHÁBAN
A mama főztje. - © 2008 - 2024 - szeles-edit.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »